sunnuntai 19. helmikuuta 2017

"Sitä samaa mitä aina"

Hei,

otsikon lausahdus on aika lailla vakiovastaus, sekä omani että muiden, kun kysytään mitä kuuluu. Sellaistahan tämä tasainen aikuisuus on. Pitkälti arki koostuu siitä, että käy näyttäytymässä työpaikalla ja sitten iltaisin ja viikonloppuisin on enimmäkseen samat vapaa-ajan touhut. Mullekaan ei nyt mitään ihmeellistä kuulu, sitä samaa arkea mitä aina. 

Värjäsin latvat saman värisiksi kuin juuri on. Omaan silmään paljon tummempi kokonaisvaikutelma, kaverit ei huomanneet mitään :D

Tällä viikolla on ollut tosin ystävärintamalla tavallistakin aktiivisempaa. Mehän käydään istumassa kaveriporukan kanssa iltaa jossain kuppilassa keskimäärin noin kerran kahdessa viikossa. Tällä viikolla se illan istuminen oli vähän pidemmän kaavan mukainen, kun vietettiin samalla yhden kaverin läksiäisiä. Hänen vuoden kestänyt tuomioistuinharjoittelunsa on ihan justiinsa ohi ja hän vaihtaa kaupunkia työn perässä. Niinpä pelkän normaalin "käydään yksillä" sijaan ensin käytiin syömässä hyvin. Itse kokeilin blinejä, kun ravintolassa sattui kerran olemaan bliniviikot. Se oli ihan ok annos, joskin se itse blini ois saanut olla ehkä vähän enemmän jonkin makuinen. Syömisen jälkeen siirryttiin sitten baarin puolelle ja minä pyöräilin kotiin joskus puolenyön jälkeen ja aamulla olin sitten silmät ristissä, että onko pakko. 

Iltariennot tarkoittivat, että töihin piti pyöräillä parina päivänä. Yksi aamu reitin varrella oli orava aamupalalla.

Ystävänpäivänä puolestaan kävimme viiden hengen porukalla kokeilemassa uutta pakohuonetta. Edellinen oli sellainen murhamysteeri ja tämä oli sellainen merirosvoteemainen. Merirosvoteemainen pakohuone oli hyvin toteutettu ja minäkin jopa hoksasin pari juttua, wuhuu! Siinä murhamysteerihuoneessa en tainnut itse keksiä kuin yhden jutun, kun kaverini ratkoivat about kaiken muun ja minä en itse asiassa vieläkään tiedä miten me oikein päästiin sieltä ulos. Tuollainen pakohuone on kyllä tosi jännä aktiviteetti, jos vaan yhtään tykkää ongelmanratkaisusta. Jossain määrin se myös tuntuu yhdeltä isolta älykkyystestiltä :D Että jos on huono sellaisissa, niin sitten tuollaisessa varmaankin vain turhauttaisi. Mutta kun porukalla yrittää, niin aina joku hoksaa jotain sellaista mitä ei itse tulisi ajatelleeksi. Merirosvohuone meni kyllä tiukille, päästiin ulos viimeisellä sekunnilla!

... toisena aamuna leijaili hieno usva muutaman metrin korkeudessa

Viikonloppu on mennyt rennoissa merkeissä. Eilen kävin parantamassa maailmaa teekupposen ääressä yhden ystäväni kanssa. Se oli huippua sillä ei oltu nähty noin 5 kuukauteen. Nyt sunnuntaina sitten siivosin kämpän ja loppupäivänä voisi ainakin lukea kirjaa. Mulla on tällä hetkellä kesken hesarin toimittajien kirjoittama Keisari Aarnio -niminen kirja. Se on jännää luettavaa. Uskomatonta, että tuollainen härdelli on ollut mahdollista Suomessa. Toisaalta se kuvastaa hyvin sitä, että Suomessa on aivan liian pitkällä ajattelu, että kunkin pitää pitää huoli vain omista asioistaan. Se on vähän sama kuin koulukiusaamisessakin, pahojen asioiden tapahtuminen mahdollistuu pitkälti sillä, että suuri yleisö tuijottaa muualle "ei kuulu mulle"-periaatteella. Itse yritän kovasti olla olematta se muualle katsova tyyppi ja puutun kyllä hanakasti kaikkiin havaitsemiini epäkohtiin.

Tää on kyllä kätevä ku koko kämpän siivoukseen menee vaan about tunti

Ja aiheesta kukkaruukkuun, operaatio "syö salaattia kahdesti viikossa" etenee hyvin. Saatiin myös yllättäen työnantajalta liikuntaseteleitä. Katselin, että mulla on nyt niitä 200 euron arvosta. Puolet niistä pitäis käyttää tänä vuonna ja puolet on voimassa vielä ensi vuoden. Katselin myös, että lähellä työpaikkaani sijaitsevalta kuntosalilta voi ostaa 10 kerran kortteja ja yksi sellainen maksaisi 50 euroa. Jos kävisi salilla kahdesti viikossa, niin yksi kortti riittäisi kuukauden ja silloin noilla liikuntaseteleillä pystyisi maksamaan 4 kuukauden liikunnat. Not bad. Pitäis varmaan jossain vaiheessa käydä hakemassa sellainen kortti ja mennä näyttämään nokkaansa salille. Hirvittää vaan jo valmiiksi, että kuinka kipeä on sen ensimmäisen kerran jälkeen.


Tällaista tänne, kevättä odotellaan, mutta ulkona sataa edelleen lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti