lauantai 27. kesäkuuta 2015

Juhannusretki

Hei,

no nyt on sattunut ja tapahtunut niin paljon, että ei oikeasti tiedä mistä aloittaisi. Lisäksi lähitulevaisuudessakin sattuu ja tapahtuu. Lomaan on enää 5 työpäivää ja sitten suuntaan Pohjanmaalle. Siellä on heti luvassa retki, jossa ohjelmassa on luonnossa oleskelua ja melomista ja majoittuminen tapahtuu puussa! Ja tuosta seuraavana viikonloppuna mennään äidin kanssa Tukholmaan. Työrintamalla on tapahtunut todella paljon, mutta kerron siitä sitten jossain toisessa postauksessa. Vihjeeksi kuitenkin sanottakoon, että kaupunki vaihtuu ja tuomarinvala on vannottu.

Mutta tällä kertaa punaisena lankana juhannus. Suuntasin jo juhannusta edeltävänä torstaina Tampereelle, jossa sitten juhannus kuluikin leppoisissa merkeissä. 

Perjantaina käytiin jo metsässä käyskentelemässä ja sieltä mukaan tarttui hieno kimppu kieloja. Valtakunta siitä, että tuollaisen kimpun voisi löytää Lappeenrannasta! Se tuoksui niin hyvältä ja oli niin nätti. 

Sää oli vaihteleva, välillä pilkotti aurinko ja välillä tuli taivaan täydeltä vettä. Mystisesti onnistuimme kuitenkin olemaan kastumatta.

Illalla grillatiin vesisateessa, mutta se ei haitannut, kun oli parveke-olosuhteet ja sähkögrilli. Tuo grillijuusto (valkoiset neliönmalliset jutskat) oli yllättävän hyvää.


Lauantaina olikin jo sitten paljon parempi sää ja suuntasimme kunnolla luontoon. 



 Ja luonnossa tietysti maistuu ruoka. 

 



















Pääruuaksi oli makkaraa ja sille kyytipojaksi kasvisnyyttejä. Jälkiruuaksi muurinpohjalettuja. Minä katselin aikani itseäni taitavamman touhua ja osasin sitten itsekin tehdä hienon lätyn. Kaikki muut oli taas skeptisiä sen suhteen, että voiko gluteeniton lätty olla syötävää, mutta hyvältä ne maistui ja kelpasi muillekin.

Tämä juhannus oli minulle vuosiin ensimmäinen, kun en ollut sukulaisteni mökillä saaressa ja ehkä hieman jäin kaipaamaan tiukkoja blokus-taistoja ja ristiseiskan pelaamista, mutta muuten oli kyllä aika hyvät elementit kasassa. Oli nättiä luontoa, makkaraa ja lättyjä :D 

Perjantaina poksahteli shamppanja, lähes loppuun saatetun muuton kunniaksi

Tämä juhannuksen jälkeinen viikko oli sitten aika raskas. Maanantaina piti työpäivän jälkeen valmistautua työhaastatteluun, tiistaina oli herätys 4.00, 7 tuntia junassa, työhaastattelu ja 7,5 tuntia kotimatkaa. Keskiviikkona meidän työpaikalla alkoi muutto ja päivä meni pitkäksi. Torstaina oli kaverin läksiäiset ja kun risteilyn jälkeen vielä mentiin syömään ravintolaan, niin hiippailin kotiin puolikuolleena siinä 23.00 maissa. Ei se varmaan muuten olisi ollut niin rankkaa, mutta kun siellä oli univelat sieltä maanantain ja tiistain väliseltä yöltä. Myös perjantai meni pitkähköksi, vaikka olikin lopulta vain 9-tuntinen työpäivä. Tänään olen sitten kaverin treffaamisen lisäksi oikeastaan vain nukkunut. Ja nauttinut kesän ensimmäisestä kohdalleni osuneesta ukkosmyrskystä! Niin ja siivonnut asuntoni, kun on teoreettinen mahdollisuus siihen, että isäni ja äitipuoleni tulevat tekemään tupatarkastuksen alkavalla viikolla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti