lauantai 30. tammikuuta 2016

Valloittava valkoinen - ei suklaa vaan koti

Hei,

blogihiljaisuuteen on syynsä. Aiemmin puhuin sitä, että pitäisi vielä saada muutettua nuo huonekalut valkoisiksi ja ryhdyin tässä tuumasta toimeen. Kolme viikkoa siinä sitten menikin, kun maalasi kaiken kolmeen kertaan. Tykkään tosi paljon lopputuloksesta. "Koko omaisuus kirpputorilta"-meininki katosi melkein kokonaan. Vaikka onkin myönnettävä, että kukkapöytä oikeasti on kirpputorilta ja yöpöydän löysin itseasiassa Rovaniemellä asuessani taloyhtiön roskiksesta :D Tein sellaiset vertaa-kuvat facebookiin, mutta tähän blogiin ne eivät näemmä sitten sovikaan järkevästi, joten laitetaan sitten kaksi kuvaa alekkain. 

Ennen....

Jälkeen...


Mun mielestä varsinkin tästä kirjahylly-kuvaparista huomaa sen muutoksen kokonaisilmeessä. Äiti aina kritisoi valkoista, katsoppa nyt äiti näitä kuvia, kumpi näyttää kivemmalta? :D

Ennen... 


Jälkeen...


En tajua, miksi olen joskus ollut niin tampio, että olen ottanut tuon lipaston lasiovilla? Nyt korjasin virheeni ja maalasin samalla ovet "läpinäkemättömiksi", kun oli sellaista tartuntapintamaalia, mitä pystyi laittamaan myös lasiin. Paljon siistimmän näköinen. Luovuin myös noista kahdesta pienestä hyllystä, mitkä olivat lipaston vieressä. Dvd:t menivät kaappiin, sinne missä muutkin dvd:t ovat ja cd:t vein alakerran varastoon siltä varalta, että joskus omistaisin vielä auton ja autossa olisi cd-soitin, mutta ei ipod tai spotify-toistomahdollisuutta. Arjessanihan mä kuuntelen musiikkia lähes pelkästään ipodin tai spotifyn kautta. Hyllyt annoin niitä tarvitsevaan perheeseen facebookin roskalava-ryhmän kautta. Menivät minuutissa ja hakukin oli tunnin sisällä ilmoituksen laittamisesta. Kätevää. 

Ennen...


Jälkeen...


Myös vaarin tekemä puuarkku sai maalikerroksen ja hankin myös tuolle sohvan takana olevalle seinälle tuollaisen uuden taulun. Se seinä näytti niin autiolta ilman mitään ja siinä oli tuossa kohtaa valmiiksi jo koukkukin seinässä. Ruokaryhmä muuten suorastaan uudistui tällä maalaamisella. Ikää sillä on noin 20 vuotta ja se näkyi jo istuinosissa, jotka olivat paikoin halkeilleet. Maali peitti näppärästi kaiken ja nyt ne ovat kuin uudet!

Ennen...


Jälkeen...


Laitoin vielä tämän sohva-kuvaparinkin tähän, koska vaikka sohva ei varsinaisesti liittynyt maalaamiseen, on sekin kuitenkin kuitenkin vielä uutta asunnossani ja sopii siksi tähän "asuntoni uusi ilme"-postaukseen. Tuossa ylemmässä kuvassa näkyy myös tuo kukkapöytä alkuperäisvärissään.

Ennen...


Jälkeen...


Yöpöytäkin siis vaihtoi väriä ja lisäksi otin ikkunalaudalta pois joulujutut ja laitoin sinne nuo Ruotsista ostetut Taalainmaan hevoset. Nykyisellään ne sopivat paremmin makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseen, sillä olohuoneessa on enemmän valko-harmaa "värimaailma". Makuuhuoneessa sen sijaan on nyt vaaleanpunainen kivi-tuikkukin ja pinkkiä/vaaleanpunaista löytyy myös kahdesta tyynystä. 


Olohuoneen ikkunalaudan poro saikin ylennyksen joulukoristeesta ympärivuotiseksi sisustusesineeksi. Voihan sen kesäaikaan ajatella vaikka peuraksi? 


Eteisessä oleva kenkähylly muuttui sekin siten, että maalasin "oranssihtavan punaisen" takaseinän valkoiseksi. Paljon parempi. Tosin totesin, että pitää vielä varmaan kesämmällä maalata nuo hyllyt myös muilta pinnoiltaan. Ne ovat kyllä jo valmiiksi valkoiset, mutta niissä näkyy ikävästi se, että ne ovat 30 vuotta vanhoja ja muuttaneet tasan yhtä monta kertaa kuin minäkin. 


Bose-kaiutinkin muuten sointuu nyt huomattavasti paremmin sisustukseen, kun kirjahyllyt ovat valkoiset. Silloin kun kuuntelen kotona musiikkia spotifyn kautta, bose sijaitsee tuossa kirjahyllyn päällä. Lataustelakka on keittiössä ja työpäivien ajaksi se lähtee aina mukaan töihin.


Tästä kuvasta voi vielä havaita tämän, että nyt kalusteeni sopivat paremmin myös tämän asunnon "kiinteisiin väreihin" eli lattiaan ja kaappeihin. Makuuhuoneesta yksi seinä on kokonaan tuon väristä kaappia ja lattiakin on tuollainen tumma. Aiemmin kalusteet eivät oikein sopineet niihin, kuten voi havaita noista ennen-kuvista. Valkoisessa sen sijaan on se hyvä puoli, että se sopii hyvin yhteen kaikkien värien kanssa. Eli vaikka tästä todennäköisesti joudunkin muuttamaan jossakin vaiheessa, niin kalusteeni sopinevat hyvin myös tulevaan asuntooni. 

Mutta nyt kun tämä asunto on saatu näin kivaksi, suoraan sanottuna hirvittää ajatellakin, että joskus pitää taas muuttaa. Onneksi tässä saa olla vielä varmuudella ainakin 7 kuukautta. 

Kaiken kaikkiaan olen lopputulokseen tosi tyytyväinen ja ihmetyttää ainoastaan se, että miksi en tehnyt tätä aiemmin? 

Nyt sitten seuraavaksi kohti nykyisen työni jännintä jutskaa, lähdetään nimittäin poliisipartion matkaan tutustumaan poliisin työhön. Eli vähän erilainen lauantai-ilta luvassa. Jännää! Etenkin minulle joka pitää rikosoikeudesta niin paljon, että olen vapaa-ajallakin katsonut aika paljon poliisit-tositv-sarjaa :D Vaikka olisin päivät pitkät pyöritellyt rikosjuttuja töissäkin rikosjuristin ominaisuudessa.

ps. Ymmärrän nyt viimeinkin mitä ne tarkoittavat sillä, että "ei pysty tekemään mitään ennen työvuoroa jos pitää töihin esim. kahdeksi" :D Nyt mennään vasta seitsemäksi, mutta silti on koko päivän tullut katsottua kelloon ajatuksella "mitähän tässä nyt sitten kerkeää tehdä". No tuli ainakin otettua nuo kuvat ja kirjoitettua tämä postaus.

1 kommentti:

  1. Täytyy hattua nostaa, ettet hyljännyt vanhona huonekaluja ja vain ostanut uusia tilalle niinkuin varmasti suurinosa ois tehnyt! Kotoisan oloinen kämppä :) Tuossa jossain kirjotuksessa mainitsit kirjoittamisen "vaikeudesta", joka ajoittain iskee. Toivottavasti kuitenkin jatkat tänne kuulumistesi jakamista vaikkei mitään erikoista tapahtuisikaan! Ihan kiva lukea välillä "pelkkiä" ajatuksia ja mielipiteitä.

    VastaaPoista