torstai 15. marraskuuta 2012

Päivät 234-242, takapakin kautta eteenpäin

Hei,

Kokkolan reissu takana ja nyt saa rauhassa olla Oulussa 5 viikkoa tiputtelemassa painoa ennen kuin uusi sabotointireissu koittaa. Päätin, että menen Kokkolaan seuraavan kerran vasta 22.12. niin jäisi jouluvahingot mahdollisimman pieniksi. 

Minulla on siis nyt tässä tavoitteena päästä tuohon päivään mennessä - 21 kilon kohdalle ja asetettuani itselleni tämän tavoitteen, oli ensin vuorossa takapakki Kokkolassa ja sen jälkeen oon taas täällä Oulussa tiputellut painoni reissua edeltäneeseen painoon. Oon kyllä nyt ihan hillittömästi jojoillut tässä viimeisten kuuden viikon ajan tässä parin kilon akselilla. Kokkolan saldo oli tällä kertaa "vaan" + 900 g, mutta tuskastuttavaa sekin tietysti, kun taas joutui tuonne edistymiskohtaan laittamaan plussaviikon ja painon -14,0 kilon kohdalle. 

Tiesin kuitenkin, ettei noista reissuista ilman takapakkia koskaan selviä, joten mun suunnitelma olikin, että ensi viikon maanantaina lukema olisi jälleen - 16 kiloa (se on just nyt - 15,2 kg, joten 800 g sais lähteä tässä 3 päivän aikana) ja sen jälkeen aina kilo per viikko pudotus. Just tällä hetkellä näyttäisi siltä, että pysyn tavoitteessani, onhan tässä jo 4 päivään tiputettu se 1,2 kiloa, joten luulis tuon lopunkin onnistuvan.

Taipuu taipuu ja reisi huutaa hoosiannaa
Salainen aseeni on ollut tällä viikolla tyhjällä vatsalla tehdyt aamulenkit. Tyhjeneepä hiilarivarastot ja kuluu paremmin rasvaa, ku elimistöllä ei oo ruokaa käytettävissään. Edellisistä juoksukerroistani on niin kauan ja tuossa oli tuo sairastelukin välissä, että olen juoksun osalta aloittanut varovasti. Mulla on tällä hetkellä missiona, että käyn joka toinen päivä kävelemässä ja joka toinen päivä juoksemassa. Tosin juoksulenkitkin mä oon tehnyt niin, että juoksen niin pitkälle kuin tuntuu hyvältä, kävelen loput ja juoksen sitten seuraavalla kerralla vähän pidemmälle. 

Jalkojen lihakset sitten vähän ilmoittikin noottia tästä yhtäkkisestä liikunnan paluusta ja oon tässä yritellyt venytellä, popsia magnesiumia ja köllötellä saunassa, että helpottais oloa.

Jokin ihme väsymys muuten tuntuu nyt vaivaavan, tiedä sitten mistä johtuu. Että sellaisia 12 tunnin yöunia on tullut nukuttua ja sitten tuossa alkuviikosta vaivasi ruuanhimo illalla. Kenties kaamoksen oiretta vai mitä? Noh, pitää yrittää päästä äkkiä yli, ku ei tämmöinen saamattomuus nyt tähän elämäntilanteeseen yhtään sovi. Ei oo aikaa olla saamaton ja väsynyt.

Tuosta ruuanhimosta seurasi muuten tiistaina se, että meikä onnellisesti söi illalla seuraavan päivän ruuat. No päätin sitten itseäni rankaista asiasta ja syödä seuraavana päivänä "mitä kaapista löytyi". Eli kun alkuperäinen plan olisi ollut syödä myös keskiviikkona maittava kanasalaatti, niin koska kanat söin tiistai-iltana, oli keskiviikkona luvassa sitten niiden tilalla 3 kanamunaa, oliiveja ja majoneesia. Hyi. Voin kertoa että yhdistelmä: jäävuorisalaattia, paprikaa, ananasta, keitettyjä kanamunia, oliiveja ja majoneesia ei toimi! Oliivi ei sopinut minkään kanssa yhteen, kanamuna ja majoneesi keskenään sinänsä ok, mutta karmivia noiden muiden rinnalla. Mutta kun nyt pakotti itsensä syömään jotain noinkin karmeaa, niin ehkä ensi kerralla säilyy ruuat suunnitelman mukaan... 

Ruokien suhteen tää viikko onkin ollut vaikea. Kun viikonloppuna oli sellainen hiilaritankkaus, niin taas saatu viroitusoireita potea koko viikko. Vieroitusoireilla tarkoitan nyt sitä, että päässä pyörii enemmän tai vähemmän herkut koko ajan ja siinähän sitten yrität olla ilman. Vaa'an pienenevät luvut tietysti kannustavat eteenpäin, mutta ei tää hääviä ole. Menisi äkkiä ohitse! Tiedän että se on joku 7 päivää herkutta, minkä jälkeen himot alkava helpottaa. Mutta on ne pitkät 7 päivää. Ja taas saa aloittaa alusta laskemaan niitäkin, ku tänään meni vähän sipsiä katsoessani Aamunkoin 1 osan. Noh, eipä tartte huomenna leffassa (Aamunkoin 2 osa) syödä mitään. Voisin kokeilla sitä kaverini taktiikkaa, että asettaa itselleen jonku päivän, jolloin saa syödä vähän herkkuja. Minä päätän nyt täällä julkisesti, että seuraava herkkuhetki on ensi viikon lauantai, eli 24.11. ja kärvistelen sitten sinne asti, vaikka tulisi maailmanloppu. Piste. :D 

Blogger on perseestä, ku väkisin kääntää tän kuvan pystyyn, vaikka tää on vaakakuva! 

(kaverihan ensi kerran puhui tästä varmaan jo vuosi sitten, mutta on tuntunut niin raadolliselta asettaa itselleen tällaisia rajoja, että siksi homman kokeilu siirtyi näin kauas... aivan kuten siirsin karppauksen aloittamista varmaan 2 vuotta, koska kesti kauan psyykata itsensä luopumaan leivästä, joka on ollut mun pääasiallinen aamu-, ilta- ja välipala parikymmentä vuotta)

Tällaiset päätökset ja tietyn tasoinen ankaruus itseä kohtaan on nyt kuitenkin tarpeen, jos haluaa tulosta. Ja tuossa mietiskelinkin, että kun tällaista "laihdutusblogia" pitää, niin tottahan tänne haluaa teille tuloksia tarjoilla. Oon nyt ihan liian kauan tökkinyt näissä lukemissa, joten "eteenpäin, sanoi mummo lumessa". Siinä käy nimittäin äkkiä niin, että jos lakkaa vaatimasta itseltään tuloksia, lihoo pian takaisin. Kilo kerrallaan, mutta lihoopa kuitenkin. Enkä minä enää ikinä halua lihoa takaisin. Oli se niin surkeaa elämää silloin, kun olin isoimmillani. 

Ruuat:

Keskiviikko:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: kanasalaatti
- iltapala: 2 munan munakas

Torstai:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: kanasalaatti
- iltapala: 2 munan munakas

Perjantai:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: naudan ulkofile, lämpimiä kasviksia, bearnisekastiketta
- iltapala: tomaattikeittoa ja aurajuustoa, 3 nougatsuklaapatukkaa, marjoja ja kinuskia

Lauantai:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: naudan ulkofile, ranskalaisia ja pannacotta-jälkkäri (ystävän kanssa Rossossa, alkuperäinen tarkoitus oli mennä Pedrinakseen, jossa ois saanut takuuhyvän karppivaihtoehdon, mutta se oli täynnä ja en sitten kokeillut onneani Rossossa)
- iltapala: porkkanoita, dippiä, marjoja ja kinuskia

Sunnuntai:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- isänpäivää 2 eri paikassa: kakkua, 2 karjalanpiirakkaa päällysteillä, pulla, 1 keksi
- lounas: maksalaatikkoa puolukkahillolla
- ei iltapalaa

Maanantai:
- aamupala: marjoja, partista
- lounas: grillikylkeä ja bearnisekastiketta
- ei iltapalaa

Tiistai:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: kanasalaattia
- iltapala: loput kanoista (n. 300 g, tähän kohtaan toteankin, että jos joku arvelee, että syön liian vähän, niin tuskinpa. Jos mä söisin niin mä laihtuisin. Ja mun kanasalaatissa esim. on aina 300 g sitä kanaa, joten aivan ruokaisa se on)

Keskiviikko:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: kanamuna-oliivi-ananas-paprika-jäävuorisalaatti (Hyi, oli pahaa)
- iltapala: lämpimiä kasviksia ja bearnisekastiketta

Torstai:
- aamupala: marjoja, partista, kermaa
- lounas: kinkkukiusausta
- iltapala: 100 g sipsejä, dippi ja daim-patukka leffan katsomisen ohessa

2 kommenttia:

  1. Moi! Taas ruoka-asialla: jos joskus menet uudelleen rossoon, niin suosittelen kyllä ihan lämpimästi ottamaan perunoiden tilalle sen caponatan. Se on tosi hyvää. Erityisesti jos pyytää ilman hillosipuleita (itse en niistä välitä, muista en tiedä). Myös kasvispaiston on hyvä lisäke, jos on kesäkurpitsan ystävä. Tsemppiä taas, kyllä se siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos vinkistä, pitää kokeilla ensi kerralla :)

      Poista