maanantai 7. tammikuuta 2013

Päivät 289-295, etelän kautta pohjoiseen

Hei,

viimeinkin kotona! Arki ja jouluvahinkojen korjaus voi alkaa. Mulla siirtyi tämä kotikonnuille palaaminen tammikuun 5. päivään, ku piti neljäntenä päivänä käydä Helsingissä enkä viitsinyt ensin tulla Ouluun vain mennäkseni seuraavana päivänä Hesaan, joten loppuunsa reissussa tuli oltua kaksi viikkoa. Tuon ajan olin myös teoriassa ilman puntaria. Tai oli äitillä puntari, mutta kun en tiedä sen suhdetta omaan puntariini, niin en sitten painojakaan ole ylös kirjaillut, en omaan vihkooni, enkä tänne.


Nyt kuitenkin tänä maanantaina se näytti, jotta jouluvahinkoja on noin 3 kiloa. Onneksi se mikä tulee nopeasti, myös lähtee nopeasti, joten uskon, että tilanne korjaantuu parissa viikossa, kunhan vain pitää tarpeeksi tiukkaa linjaa. Yritys ainakin on armoton, tässä mä tätä jo toista päivää nälkäisenä kirjoitan. 

Miksi nälkäisenä? Siksi että yritän pienentää annoskokojani ja vatsani on näköjään eri mieltä asiasta. 

Ajattelin nyt taas ihan tosissani jatkaa tätä painontiputusoperaatiota ja saavuttaa tänä vuonna normaalipainon. Normaalipaino on jotain, missä en ole koskaan ollut, mutta jonne olen koko ikäni halajannut. Tunne voimistuu etenkin silloin, kun mä lueskelen hoikkien ihmisten blogeja ja näen miten upeilta he näyttävät (esim. Xenia tai Mungolifen Anna) ja tietenkin myös silloin, kun olen hoikkien ystävieni seurassa. Niin kuin nyt esim. siellä Hesassa. 

Ja on siinä sitäkin, että kun vertaa tätä nykyistä oloa ja vaatteiden istuvuutta siihen, missä se oli vuosi sitten maaliskuussa, niin ero on valtava. Joten en osaa edes kuvitellakaan, miten hyvältä minusta tuntuu, kun saavutan normaalipainon, eikä itseään tarvitse enää hävetä, eikä esim. työhaastatteluissa miettiä "tuomitseekohan tuo minua ulkonäön perusteella kuinka paljon?".


Muutan nyt tuon motivaatio-välisivun tavoite-välisivuksi ja kirjaan sinne tavoitteeni. Jotka ovat:
tammikuun aikana -5 kg (tässä on suurin osa joulun aikana tullutta, joten pitäis olla mahdollista)
helmikuun aikana - 3 kg (mikä tarkoittaa, että helmikuussa saisin bmi:n alle 30 eli lievän ylipainon puolelle)
maaliskuun aikana - 3 kg
huhtikuun aikana - 2 kg (tässä kohtaa pitäisi olla uutta kuvaa tarjolla tuonne edistymis-välisivulle, kun projektista olisi 2/3 suoritettu)
toukokuun aikana - 2 kg 
kesäkuun aikana - 2 kg
heinäkuun aikana - 2 kg (saavuttaisin yläasteen aikaisen painoni)
elokuun aikana - 2 kg
syyskuun aikana - 2 kg (saavuttaisin normaalipainon)

Onnistuessaan tämä tarkoittaisi, että olisin normaalipainossa 27. syntymäpäivääni mennessä. Kirjaan nämä tavoitteet tänne tällä tasolla ja sitten minulla on omassa kalenterissani tarkat määrät, mihin painoon pitäisi milläkin viikolla päästä. Tammikuu on aika tiukka ja helmi- ja maaliskuukin vähän kovemmat, mutta muuten tuo olisi sellainen leppoinen puoli kiloa viikossa tahti, sama tahti, millä mä pudotin ensimmäiset 16 kiloakin.

Yritän varmaan vähän enemmän harrastaa myös lihaskuntoa ja sitten kiinnitän huomiota annoskokoihin. Herkkujen kanssa pyrin menemään linjalla muutaman kerran viikossa vähäsen, ku se tuntui olevan paras tapa minulle.

 

Syömisiä kotona olo ajalta:

Lauantai:
- aamupala: hedelmämannapuuroa (ostin kaupasta rasian, hiilareita reilusti, kaloreita ei)
- lounas: kaalipaistosta
- iltapala: omena ja maksamakkaraa

Sunnuntai:
- aamupala: mustikoita, partista, kermaa
- lounas: kaalipaistosta
- iltapala: maksamakkaraa ja omena

Maanantai
- aamupala: mustikoita, partista, kermaa
- lounas: kaalipaistosta
- välipala: 75 g lohta
- iltapala: iso omena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti