torstai 2. elokuuta 2012

Päivät 136-137, viime silaus kotiin

Hei,
saanko mä tehdä taas sellaisen kuvaoksennus postauksen? Nyt on nimittäin kodissa verhot. Ja sitten mä löysin keskiviikkoiltana lenkillä aivan ihanan alueen tästä läheltä ja tänään oli tietysti pakko käydä ottamassa todistusaineistoa siitä. Kokkolan vahinkojen korjaus etenee edelleen. Vahinkoja siis tuli alunperin + 1,7 kg ja nyt on poissa jo 1,4 kg niistä, 300 grammaa to go siis, että pääsisin tilanteeseen, missä olin viikko sitten maanantaina.

Mutta nyt niihin verhoihin, kun ainakin äiti jo odottelee innoissaan postausta niistä :D 

Ensin työ/makuuhuone. 

On tällainen vaalean sininen kappa. Tässä kuvassa varmaan väri on eniten kohdillaan. Vahvistaa siis makuuhuoneen sininen/pinkki/valkoinen-väriteemaa sinisen osalta. Kangasta valitessani yritin löytää mahdollisimman lähelle saman värisen kuin tapettikin on ja tää oli lähimpänä.

Päivänvalossa otettu kuva näyttää tältä. Siksi siis tuo ylempi kuva, koska tässä kyseinen verho näyttää tummemmalta kuin se oikeasti on.

Mietin aluksi, että pimentääkö tämä huonetta, mutta en usko, että se sitä tekee, koska tuo reuna on kuitenkin vain noin 10 cm alempana kuin ikkunan reuna. Lisäksi tuossa ulkopuolella on tuon parvekkeen katto, joka tekee suurimman osan "pimennyksestä". Tässä kuvassa se ei näy, mutta kun mä istun tuossa tuolissa, siis tälläkin hetkellä, niin 1/3 ikkunan näkymästä on parvekkeen kattoa. 1/3 taivasta ja sitten 1/3 vastapäinen talo ja kasvillisuus.

Alla vielä kuva, joka on otettu, kun ulkona oli niin pimeää kuin kesällä pohjoisessa on ja sisällä oli kattovalo päällä.


Sitten olohuoneeseen/tupakeittiöön, what ever isompi tila tuo nyt onkaan. Aavistushan tulee jo tuosta ylemmästä kuvasta. 

Eli isommassa tilassa mun väriteema on vihreä/turkoosi/valkoinen. Verhojen väriksi valikoitui sitten valkoinen, koska vihreetä olisi kenties ollut liikaa, jos ois ollut 2 vihreän seinän, vihreiden mattojen, vihreän pöytäliinan ja vihreän viltin lisäksi vielä vihreät verhotkin. Pidän vihreästä, mutta halusin tyylikkään kokonaisuuden ja tyylikkyyttä ei ole se, että joka ikinen pinta on samalla värillä, ei vaikka se olisi lempivärisi :D 

Päivänvalo kuvia:




Tuossa ylemmässä näkyy vähän sitä harvinaista herkkua, kun aurinko osuu ikkunassa oleviin kristalleihin ja syntyy tuollaisia pieniä "sateenkaaria" tai prismoja, mitä lie. Nättejä eniveis ja koska ikkuna on suoraan pohjoiseen, niin oletettavasti ei enää kauan tuota tapahdu, kun aurinko ei yksinkertaisesti koskaan syksyllä tai talvella paista luoteesta tai pohjoisesta. Kesällähän se näin pohjoisessa paistaa.

Näissä valkoisissa verhoissa on tällaista kiekurakuviota ja ne on kaikin puolin musta aivan ihanat. Kerrankin on laadukkaat verhot! Niin monta vuotta oli jotkut jyskistä ostetut valmisverhot jotka sopi sisustukseen niin ja näin. Kaunis koti on mulle mielettömän tärkeä juttu ja yritän viimeinkin tehdä pesäeroa siihen "opiskelijaboximaiseen" sisustukseen, joka mulla on niin monta vuotta ollut. Paljon tekee tuo värien rajoittaminen kussakin tilassa kolmeen ja verhot on kans aika sellainen iso ja näkyvä osa, joka tekee paljon. 

Sitten niitä kuvia valot päällä. 

Ylemmässä näistä kahdesta on värit enemmän kohdillaan ja siitä voitte ehkä parhaiten havaita, miten valkoinen verho tasapainottaa sitä, että on vihreitä seiniä. Sieltä pilkahtaa myös sen pienemmän huoneen verho. Sehän näkyy tietyistä kulmista myös tuonne isompaan huoneeseen, joten sen huoneen verhon valintaan vaikutti myös se, että sen oli sovittava yhteen vihreän ja valkoisen kanssa, jotka on ison huoneen päävärit.

Tulikin tästä mieleen. Iso huone: vihreä/valkoinen/turkoosi. Pieni huone sininen/valkoinen/pinkki. Pinkkiä lukuunottamatta nää on niin "luonnonvärit" kuin olla ja voi. Toki luonnosta löytyy muitakin värejä, mutta suurin osa siellä on vihreetä (kaikki kasvit), sinistä (taivas, vesistöt) tai valkoista (pilvet, lumi). Ja niinpä mun asunto on nyt ikään kuin luonnonväreissä. Ja onko se ihmekään, ku minä rakastan luontoa. Mun sielu lepää näissä värimaisemissa. En tiedä onko sille löydettävissä järkevää syytä, mutta mä inhoan sisustuksessa keltaista, punaista, oranssia, ruskeaa ja kaikkia murrettuja sävyjä. Kaikkia lämpimiä värejä siis. En mä niistä muuten vaatteissakaan pidä. Ja no, en kyllä yhtään missään muussakaan :D (pinkki on hei "kylmä punainen" ja varmaan lähimpänä poikkeusta mitä mä tuun asiassa ikinä tekemään)

Ihana kun asuu yksin, niin ei tartte yrittää tehdä kompromisseja henkilön kanssa, joka pitää lämpimistä väreistä ja vanhoista asioista. Eli ts. kaikesta mistä minä en pidä.

Mun täytyy sanoa, että tää mun koti on aika kiva myös tunnelmavalaistuksessa ja siksi tähän muutama kuva siihenkin liittyen.

Onko mikään ihanampaa, ku illalla laittaa tällainen valaistus, rauhallista musaa (eli valikoituja soundtrackien kappaleita) ja vaan fiilistellä, kun on kaunis koti? :) Eilenkin tein sitä ennen nukkumaan menoa varmaan 30 min. Olen vähän hassu ihminen, kun vedän näin paljon nautintoa kodista (tai astioista!). 

Hmm... näitä kotikuvia tuli nyt niin paljon, että taitaa olla pakko, tai ainakin vähintään järkevää, jättää ne myrskykuvat ja kuvat siitä kivasta paikasta seuraavaan postaukseen. 

Ruokatouhut vielä tavanomaiseen tapaan tähän loppuun:

Keskiviikko:
- aamupala: mansikoita (äidin poimimia, säästää taas jonkin aikaa ruokalaskussa, ku on pakastin täynnä äidin poimimia marjoja), partista ja vähän kermaa
- lounas: lassakaa
- iltapala: 75 g maksamakkaraa ja 1 omena kuorineen

Torstai:
- aamupala: mansikoita, partista ja vähän kermaa
- lounas: lassakaa
- iltapala: 2 kananmunaa, 4 pekonia, tomaatti ja proteiinijuoma veteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti