keskiviikko 15. elokuuta 2012

Päivät 148-150, ensi makua tulevasta?

Hei,
nyt se sitten alkoi, työelämä. Virallisesti siis. Aiemmin oon tehnyt lyhyitä pyrähdyksiä sinne lähinnä kesätöiden ja työharjoitteluiden muodossa, mutta nyt alkoi ihan ansiotyö ja eläkkeelle asti ois jonkin sortin hommissa tarkoitus olla. Alkuun olikin oikein kiva pieni 9 tunnin työpäivä ja nyt näyttää siltä, että 9 tuntia on "hyvä suoritus". Aattelinkin, että yritän pitää sen siinä, että en olisi per päivä työpaikalla kuin maksimissaan 10 tuntia. 8 on ihanne, 9 on hyvä ja kymmenen yli en haluaisi suosiolla mennä.

Tämä siksi, että mullahan on työmatkaa sen verran, että siihen menee näin hyvällä kesäkelilläkin 40 min per suunta, kun ajaa koko matkan sellaista 7 km/h ylinopeutta. Päivässä tämä tekee siis varsinaisten työtuntien päälle 1 h 20 min plussaa. Eli tänäänkin olin poissa kotoa 10 h 20 min. Ja tämän takia en kovin mielelläni haluaisi tehdä yli 10 tunnin työpäiviä. 

Työmatkassa ei kuitenkaan sen pituuden lisäksi ole juuri valittamista. Menee joku 10 min päästä pois kaupungista ja sen jälkeen loppu on maantiellä ajamista. Tässä on vielä se hauska, että mennen tullen oli ankarat ruuhkat vastaantulevien kaistalla, mutta mun kaistalla ei lähes ketään. Jokaisessa kääntymispaikassa on liikennevalot, joten ei vastaantulijoiden määrästäkään huolimatta jumitu mihinkään risteykseen. Ja siis oikeasti, noi toiseen suuntaan menevät ruuhkat. Ihan älyttömät. Myllyojan kohdalla oli varmaan 1,5 km verran autoja käytännössä kokonaan parkissa.

Jostain kumman syystä energiaakin riittää ja en ollut väsynyt aamulla, en työpäivän aikana enkä nyt. Istahdinkin heti töistä tultuani päivittämään tätä blogia ja ajattelin lähteä juoksemaan tämän jälkeen. Sitten pitää illalla vielä vähän perehtyä työkannettavaan ja säätää työpuhelimen asetuksia. Jotenkin hassua ku on kaksi läppäriä ja kaksi kännykkää.

Toinen hassu juttu on se, että nälkä loistaa poissaoloaan. Söin aamulla (7.00) perusaamiaiseni eli turkkilaista jugurttia marjoilla ja kermalla, lounaaksi (13.30) annoksen lassakaa ja näiden lisäksi oon vetänyt vaan vettä, enkä sitäkään edes kovin paljon. Aiemminhan mä oon nimittäin syönyt aamiaiseni siinä 9-10 aikaan ja sitten mulla on ollut nälkä niin, että oon syönyt jo 13.00 lounaan ja iltapalan sitten 19-21 aikaan riippuen vähän tuliko illalla harrastettua liikuntaa. Joten vähän etukäteen huolestutti, että jaksanko mä olla syömättä sinne iltapäivään asti, kun aamiainen menee varsin aikaisin. Mutta hyvin pärjäs. Ehkä se on se, että töissä ei ehdi miettiä sellaista sivuseikkaa kuin nälkä :D 

Töissä oli mukana myös proteiinijauhetta "lisää vain vesi"-menetelmällä, mutta en tarvinnut sitä, kun ei sitten tullut nälkä.

Mä en vielä tiedä, että pitääkö mun olla töissä 5, 6 vai 7 päivää viikossa (ja kyllä, tuntimäärät tuosta huolimatta siellä 8-10 h/ pv), mutta toivon kovasti, että olisi joskus vapaapäiviä, koska jos tulee kuudelta kotiin, niin jos haluaa nukkua 8 tunnin yöunet, on siinä vapaa-aikaa vain se 4 tuntia per päivä. Ja se on aika vähän. Siinä kun käyt liikkumassa, niin hirveästi muuta et ehdikään tekemään. Nytkin kellon kanssa tätä kirjoittan, että tuossa puolen tunnin päästä pitäis sinne lenkille lähteä, että kerkee sitten vielä ennen nukkumaanmenoa tekemään ne muutamat töihin liittyvät asiat.

Ruokatouhuja:

Maanantai:
- aamupala: mustikoita, partista, kermaa
- lounas: grillikylkeä, bearnisekastiketta, kreikkalaista salaattia
- ei iltapalaa

Tiistai:
- aamupala: mustikoita, partista, kermaa, loput kreikkalaisesta salaatista
- lounas: subwayn kanateriyakisalaatti ja jäätelöpuikko (ingmannin totally brown)
- iltapala: macadamia-pähkinöitä, 75 g graavilohta

Keskiviikko (työpäivä)
- aamupala: mustikoita, partista, kermaa
- lounas: eväsboxissa lassakaa
- iltapala: 75 g graavilohta, macadamia-pähkinöitä

1 kommentti:

  1. Olen kuullut väitteen, että 10 %:n ylinopeudella ajamisesta ei sakoteta, mutta taitanee tuo yleinen harhaluulo johtua useimmista autoista löytyvästä mittarivirheestä. Eli kun autoilija pyyhkii hikeä otsaltaan ja ajattelee ettei poliisit pysäyttänyt 10 %:n ylinopeudesta, niin poliisin tutkassa saattoi näkyä ihan nopeusrajoitusten mukainen nopeus.

    Olen myös kuullut, että tilanteesta ja paikasta riippuen hyvinkin pienellä ylinopeudella voi saada messevät sakot. Ja... tietyissä ammateissa niiden sakkojen kerääminen ei edistä uraa.

    VastaaPoista