perjantai 20. heinäkuuta 2012

Päivät 122-124, kämppää ojennukseen

Heissan,
5 päivää takana uudessa asunnossa. Vieläkin vähän outoa tämä uuteen asuntoon ja kaupunkiin asettuminen. Kotona ollessani huomaan ajoittain vain tuijottelevani ympäri kämppää. Mä tein sitä toki paljon myös edellisessä asunnossani, sillä pyrin aina tekemään kodistani kauniin ja mä tykkään katsella kauniita asioita. Niinpä mä saatan tuijotella vain seinää illalla sängyssä istuessani. 

Asunnossa on vielä vaiheessa verhot ja olohuoneen kattolamppu, mutta muuten on valmista. Lamppu-asia ratkeaa tiistaina ja verhot saan tosiaan vasta 1.8. Tässä oli välissä oikein hauska yrittäminen pesukoneen kanssa ja lopulta, kun en itse siitä suoriutunut, piti pyytää miespuolista apuun. Noh, pääasia on kuitenkin, että pesukone on paikoillaan ja tällä hetkellä pyykkikori tyhjä. Oli aavistuksen verran inhottavaa, ku se oli täynnä ja pesukone ei ollut toimintakunnossa :D

Mitä tulee siihen uuteen kaupunkiin asettumiseen, niin oon jo vähän oppinut kulkemaan täällä. Huvittavalla tavallahan tää etenee, mutta etenee kuitenkin. Kävellen ja pyörällä voi lähteä liikkeelle "mitäs täältä löytyy"-mentaliteetillä, mutta autolla ei. Ai miten niin ei? No siksi, että en halua aiheuttaa muille ja itselleni turhautumista ja vaaratilanteita ryömimällä risteyksissä "pitääkö mun mennä tuonne vai tuonne" tai mielenkiintoisilla kaistanvaihdoilla "ai saakeli, mun tartteekin olla 20 metrin päästä tuossa kahden kaistan päässä suoraan sivulla ja tässä on välissä about 10 autoa". En myöskään halua ajaa umpikujaan tai yksisuuntaista väärään suuntaan. Tai nousta moottoritieltä väärästä liittymästä, minkä tein jo kerran ja siinä oli riittävästi.

Niinpä mä oon autolla liikkuessani aina hakenut ensin kotona netistä reitin ja sitten tuijottanut sitä kuvaa niin kauan, että muistan ulkoa erilaisia rimpsuja "kolmannesta risteyksestä oikealle, sitten ensimmäisestä vasemmalle, suoraan kunnes alitat rautatien, sitten neljäs tie vasemmalle...". Oikein hauskaa puuhaa :D Toivottavasti tämä vaihe on mahdollisimman nopeasti ohi. 

Osaan tällä hetkellä ajaa kotoani kaakkurin cittariin/bauhausiin, veljelleni, kodin ykköseen, raksilan prismalle ja autosaari-nimiseen parkkitaloon keskustassa. Niin ja tietenkin osaan ajaa moottoritielle, sitähän pitkin pääsee sitten vaikka Rovaniemelle, Kokkolaan tai yliopistolle. Mutta on tää ikänsä pikkukaupungeissa (Kokkola, Rovaniemi, vähän aikaa Ylivieska) asuneelle uutta ja jännää asua isossa kaupungissa, jossa kaistoja saattaa olla 4 yhteen suuntaan ja tavallaan pitää osata jo pari risteystä etukäteen ennakoida mahdolliset kääntymiset. En tajua miten exäni on selvinnyt Helsingissä autolla. Hän on todella pienestä paikasta maalta ja asunut sen jälkeen vain Ylivieskassa ja Rovaniemellä ennen kuin muutti Hesaan. Hän oli vielä meistä kahdesta huonompi suunnistamaan... eiku joo, nyt keksin, hänellä on navigaattori. No ilmankos ;) 


Sitten varmaan vois jo kertoa asunnosta lisää. Edelleen aivan "I love it". Saunaa ajattelin testata huomenna. Muuta mainittavaa, että parkettilattia ja keittiössä on astianpesukone. Mutta en usko, että mä tuun koskaan käyttämään astianpesukonetta muuta kuin niissä tapauksissa, että tulisi useampi tyyppi vierailulle ja mun pitäis kokata heille ja tiskiä olisi sen takia enemmän. Kun tiskipyödällä on vaan 1 lautanen, 1 muki, 1 haarukka, 1 veitsi, 1 lusikka, 1 puukko, 1 aamupalakulho ja 1 pikkulusikka, ei oikein tunnu järkevältä pestä niitä astianpesukoneessa :D Mulla ei siis koskaan oo enempää tavaraa tiskipyödällä, koska mä aina esipesen nuo käytettyäni niitä ja käytän niitä sitten uudestaan. 

 

Asunto on siis tosi valoisa, koska käytännössä yksi seinä melkein pelkkää ikkunaa ja sitten vielä ulko-ovessa ja tuossa väliovessakin on ikkunat, joten sieltäkin tulee valoa sisään. Sitten tosi kätevää, että sain laitettua tuon iPod-telakan taas tähän työpöydän viereen. Kahdestakin syystä: 1) se peittää näkyvistä sen johtohelvetin mikä aiheutuu tietokoneen kaiuttimista 2) sijaintinsa takia musiikki kuuluu siitä hyvin koko asuntoon.

Tän näköinen tästä sitten tuli. Laitan vielä uutta kuvaa sitten, kun kaikki verhot ja lamput on paikoillaan, ku ne tekee tosi paljon. Niin ja tietenkin sitten, ku olohuone saavuttaa lopullisen olomuotonsa jahka hommaan sinne sen sohvan, tv-tason ja tv:n. Oh ja ah autuutta, ku sais viimeinkin katsoa dvd:eitä tv-ruudusta sohvalla lojuen eikä tässä kovalla tuolilla istuen ja läppärin näyttöä tuijottaen :D

Mitä sitten tulee painonpudotusjuttuihin, niin näyttää tekevän aika hyvää tää asuminen eri paikkakunnalla kuin äiti :D Mun suurin ongelmahan siis tässä koko ajan on ollut ne hetket, joita ollaan oltu yhdessä äidin kanssa. Kotona olemisessa ei oo ollut kuukausiin mitään ongelmaa. Ja niinpä tää 5 päivää Oulussa on jo saaneet painon tippumaan 1,4 kiloa suhteessa viimeiseen päivään Kokkolassa. Siihen missä se ennätys-alhaalla kävi, on vielä matkaa 700 grammaa, mutta eiköhän sekin kohta saavuteta. 

Keskiviikon ruuat:
- aamupala: vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: kinkkukiusausta
- iltapala: pieni pala grillikylkeä

Torstai:
- aamupala: vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: kinkkukiusausta
- iltapala: 75 g graavilohta, 1 omena kuorineen, partista, vähän kermaa ja heraproteiinijauhetta (jostain syystä oli himputinmoinen nälkä illalla)

Perjantai:
- aamupala:  vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: raksilan subwayssa kanateriyaki-salaatti (pyöräilin alkupäivän ympäri Oulua valokuvaamassa, niin siksi)
- iltapala: kinkkukiusausta

ps. mä rakastan, rakastan, rakastan näitä vihreitä seiniäni!!! Oikein sielu lepää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti