perjantai 27. heinäkuuta 2012

Päivät 127-130, vaaravyöhykkeellä

Heissan,
täällä ollaan, vaaravyöhykkeellä nimittäin. 5 päivää ja 4 yötä majailen äidillä. Paikassa mikä on minulle maailman vaikein näiden painojuttujen kannalta. Funtsin sitä tuossa taas juoksulenkillä tänään, että miksi tää on näin vaikeaa? 

Vastaus on tiivistettynä tässä: mä kertakaikkiaan oon sellainen, että pystyn jättämään asioita kauppaan, ja pysymään poissa kaupasta, mutta auta armias jos mun lähettyvillä on jotain "herkkua", niin ei se kauan selviä. Ja mitäs muutakaan täällä äitillä on kuin pakkanen täynnä jäätelöä, tuossa noin 30 cm päässä minusta on nytkin tuollainen ehkä 200-300 gramman pala "nugaata" (en tiedä mitä se tarkalleen on, maistuu vähän hattaran ja marengin sekoitukselta tuo valkoinen töhnä ja sitten siinä on kokonaisia hasselpähkinöitä seassa) ja kaapissa on kaurakeksejä. Ja tää on äidin varastoiksi tällä hetkellä aika hyvä tilanne. Tuon jääkaapin vieressä olevan kaapin, joka on korkeudeltaan noin 180 cm, nimi on nimittäin herkkukaappi. Eikä se nimi oo tullut tyhjästä. En edes halua kertoa missä laajuudessa se on pahimmillaan ollut nimensä veroinen.

Joten summa summarum, täällä on vaikea olla ottamatta herkkuja, ku ne on tarjolla ja ulottuvilla. Sitten on siihen kaupan päälle kaikenlaiset "ehdotukset" ja tyrkyttämiset, joiden voimakkuus ja toistuvuus vaihtelee. Joskus pääsee vähemmällä, joskus ei.

Nyt on menossa vierailun kolmas päivä ja näin ollen puoliväli. Sen "isompia hasardeja" ei ole tapahtunut kuin, että tuota nugaata on mennyt ehkä 150 g ja eilen meni elokuvissa 150 g pussi angry birds karkkeja. Vaikka tosin onhan nääkin normaalitilanteeseen verrattuna melkoisia töppäyksiä. Ja tänään sitten kroppa muistuttukin taas, mitkä on seuraukset, jos syö mitä sattuu. Olin nimittäin aikeissa kokeilla juosta Santahaassa 15 km, mutta lyhyeksihän se jäi, kun luonto kutsui. Ei ollut hääviä. Ensin joudut luovuttamaan juoksemisen suhteen, vaikka jaksamista olisi vielä ollut vaikka miten. Sitten kävelet tuskassa ja yrität keskittyä siihen, että ehtisit kotiin (johon oli matkaa sillä hetkellä noin 1,5 km). Ja jossain vaiheessa huomaat, ettei onnistu. Kaupan päälle 6000 hyttystä, ei varsinaisesti kivoin hetki vähään aikaan. Jos sää on jees, niin kokeilen sunnuntaina uudestaan, josko onnistuis 15 km.

Mutta tää oli taas muistutusta ajasta, jolloin söin vielä viljaa. Silloin mulla oli suuria vatsavaivoja lähes koko ajan ja niin sanotut "luonto kutsuu"-tilanteet oli ihan arkipäivää lenkeillä. Nyttemmin ku en oo syönyt viljoja, niin maha on pysynyt kiitettävästi kurissa, eikä oo tätä ennen ollut tukalia tilanteita varmaan vuoteen. Vieläkin tosin on niin, että lenkin jälkeen maha yleensä toimii, mutta enää ei pääsääntöisesti synny paniikkitilanteita. Noh, tästäpä kuitenkin motivaatiota katsoa tää loppuaika tarkasti mitä syö.

Niin joo ja sitten pitää näyttää tässä yhteydessä kuva mun uusista lampuista. Olohuoneen lamppu, kun viimeinkin pääsi kattoon tiistaina, kun sähkötyyppi asensi siihen sen valaisinpistokkeen.

 Pallomeininki. Tuo työhuoneen paperipallo on useita vuosia vanha ja näihin kahteen muuhun palloon päädyin, ku ne oli kivoimmat mitä löysin kaupasta. Ne on periaatteessa muuten ihan identtiset verrattuna mun yhden kaverin olohuoneen lamppuun, mutta hänellä on ruskea ja mulla on nyt valkoiset. Ihastuin kyllä hänen lamppuunsa silloin, kun sen bongasin, mutta mulla ei varsinaisesti ollut tarkoitus matkia. Mut nää oli kivoimmat mitä löysin, niin nyt kävi näin :D Aattelin kyllä aluksi, että oisko joku kattokruunu kiva, mutta sitten käytännöllisyys minussa voitti, kun arvelin, että pölyinen kattokruunu ei oo jees ja sellaista vois olla aika haasteellista pitää puhtaana pölyistä. 

Nää on silleen kivoja, että tuo lamppuosa näkyy tuolta pallon sisältä ja näin tää valaisee aika tehokkaasti joka suuntaan.

Sitten lopuksi ruokatouhuja:

Maanantai:
- aamupala: vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: kanaa, bearnisekastiketta, jäävuorisalaattia, paprikaa ja tomaattia
- iltapala: kanaa, bearnisekastiketta ja omena

Tiistai:
- aamupala: vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: savulohta, jäävuorisalaattia, paprikaa ja tomaattia
- iltapala: proteiinijuoma veteen ja omena

Keskiviikko:
- aamupala: vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: 30 cm subi
- välipala: nugaata
- iltapala: valkohomejuustoa, tavallista juustoa ja herkkukurkkua

Torstai:
- aamupala: vadelmia, mustikoita, partista, vähän kermaa
- lounas: kinkkukiusausta
- välipala/iltapala: jäätelö, 75 g kylmäsavulohta, nugaata
- elokuvissa: 150 g angry birds-karkkipussi

Kokkolassa aika mennyt lähinnä asioita hoitaen ja perheen seurassa. Huomenna on vielä ne häät ja sunnuntai-iltana suuntaankin takaisin Ouluun ja seuraavaa kertaa, kun pääsen jälleen täällä käymään ei sitten tiedäkään. Viimeistään jouluna kuitenkin. Toivon ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti