tiistai 20. maaliskuuta 2012

Päivä 2

Tää nyt lähtee tosi loogisesti liikkeelle päivästä kaksi, koska päivitin tämän blogin uuteen uskoon vasta tänään, mutta varsinaisesti päätös: "nyt riittää, homma uusiksi" syntyi eilen.

Eilisestä mainittakoon, että eilen meni syömiset ok, mutta liikunta jäi sitten välistä, kun päivällä oli niin paljon hommaa ja illalla vierailin ystävälläni.

Eilisen sapuskat olivat:
-aamupala: mustikoita noin 1 dl, maitorahkaa 250 g
- lounas: annos kaalipaistosta (annoksessa jauhelihaa noin 130 g, ankarasti kaalta ja sipulia, sekä majoneesia ruokalusikallinen)
- päivällinen: sama kuin aamupala, eli mustikoita noin 1 dl, maitorahkaa 250 g
- välipala: kaverilla yksi siivu pullaa, yksi pala suklaata, kuppi teetä "mustana". (sinänsä kaksi ensin mainittua kiellettyjä aineita, mutta oon niin harvoin kenenkään kahvipöydässä ja että olen ajatellut sallia itselleni tämän, kunhan pysyn kohtuudessa. Eikä tämä näyttänyt mitään kaatavan, koska tiistaina aamupaino oli 1,2 kiloa vähemmän kuin maanantaina.)
- iltapala: leipäjuustoa 230 g (piti syödä vain pieni palanen, mutta kun oli nälkä ja oon päättänyt, että nälkää en kärsi)

Tänään puolestaan meni kurkusta alas:
- aamupala: mustikoita noin 1 dl, maitorahkaa 250 g
- lounas: puolilautasta salaattia (jäävuorisalaatti, kirsikkatomaatteja, keltaista paprikaa ja punasipulia) sekä fajitakanaa 200 g (= maustamattomia kanasuikaleita, joiden joukkoon on pannulla paistamisen yhteydessä lisätty hieman ruokakermaa (15%) ja fajita-maustepussi).
- päivällinen: mustikoita noin 1 dl, maitorahkaa 250 g, 1 omena kuorineen
- iltapala: proteiinijuoma (1 dl proteiinijauhetta, 2 dl kevytmaitoa ja 1 dl vettä)


Tälle päivälle tuli myös liikuntaa, sillä käytiin äidin kanssa nyt illalla 1 h 20 min pituisella kävelyllä. Ajattelin liikuntojen suhteen, että voisin aina sunnuntaisin laittaa tänne sellaisen kuvakaappauksen heiaheia-sivustani, niin tulee koko viikon liikunnat sopivasti niputettua. Liikuntojen suhteen tavoitteenani olisi 3 x viikossa kahvakuulatreeni ja siihen päälle 2-3 x viikossa juoksua/kävelyä. Varmaankin juoksupainotteisesti, sillä se on enemmän mun juttu kuin kävely.

Suihkun ja venyttelyiden jälkeen nappasin vielä iltapalaksi tosiaan proteiinijuoman, kun arvelin, että näillä syömisillä kuitenkin tulisi nälkä ennen nukkumaanmenoa (joka minulla on tällä hetkellä hyvin usein väliltä 24-2). Proteiinijuoma on siitä kätevä, että se maistuu tarpeeksi hyvältä, on nopea valmistaa, pitää nälkää pitkään ja on loppuunsa aika kevyt.

Tuommoinen noin 20 euroa maksava pussi kestää minulla lähes kuukauden. Valmistus on tosiaan niinkin yksinkertaista, että jauhot tuonne purkkiin, perään maitoa tai vettä tai molempia haluttu määrä, kansi kiinni ja heiluttaa menemään. Peseminen tapahtuu myös helposti, kunhan huuhtelee vedellä. Tämä olikin viime kesänä mulla monesti työpaikalla niinä päivinä, kun etukäteen tiedettiin, että oikeudenkäynti tulee venymään iltaseitsemään. Kotona vaan jauhot törppöön ja työpaikalla lisäsin veden.

Näiden proteiinijuomien käyttämisen kekkasin veljeltäni, joka harrastaa kehonrakennusta. Hän on käyttänyt näitä useita vuosia lisäravinteena, eikä hänelle ainakaan vielä ole kasvanut toista päätä tai muita mutaatioita. Eli lienevät ihan turvallisia käyttää. Ei käy muun ravinnon korvikkeena, eli pitää pitää huoli, että syö tarpeeksi monipuolisesti, mutta käy justiin tällaiseen "olen jo syönyt tänään monipuolisesti, enkä haluaisi syödä enää paljon lisää, mutta nälkä pitää saada pois".

Kaksi päivää takana, toistaiseksi kaikki ok.

1 kommentti:

  1. Tosi kiva seurata tällaista blogia! Aion itsekkin tehdä lisää elämäntapamuutkosia, aion alkaa juosta enemmän.
    Ja olin niin iloinen kun lopuksi sanoit, että protskujauho ei ole ravinto korvike. Ei missään tapauksessa! Syö 3h välein(jos vain mahdollista) niin se nälkä pysyy poissa, proteiinia,hiilareita ja rasvaa pitää löytyä joka annoksesta! Tsemppiä!:)
    Tuetaan toisiamme:)
    -Mia

    VastaaPoista