keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Päivä 3

No niin, katsotaas tuleeko tästä mitään. Meinaan vaan, että kädet tärisee siihen malliin, että... 

Tuli siis tuossa iltasella kahvakuulailtua pitkästä aikaa ja voi tuska, kun oli rankkaa. Kaloreita kului 37 minuutin sessiossa yli 400 ja maksimisykkeet oli yli 170. Päätelkää siitä. Niin ja yhtälöön voi myös lisätä sen 3 kuukauden tauon lihaskuntoharjoittelusta, joten taas piti alkaa lähes nollasta rakentamaan. Parille seuraavalle päivälle odotettavissa hillittömät vatsalihas-, selkälihas- ja käsilihaskivut.

Kahvakuula on siitä jännä laji, että se on yhtä aikaa todella rankkaa lihaksille, kaiken lisäksi monille lihaksille yhtä aikaa, ja siinä on syke todella korkea. Kaiken kaikkiaan siis todella tehokas treenimuoto ja sopii kiireisillekin ihmisille, koska tätä voi tehdä kotona haluamaansa aikaan. Suurin tästä lähtevä ääni on oma ähinä, puhina ja puuskutus. Edellyttäen siis, että ote säilyy, eikä kuula tipu lattialle, lennä ikkunasta ulos tai muutenkaan tömähtele mihinkään.

Minulla on tuollainen 10 kilon kuula ja luulen, että rehellisesti todettuna se on mulle liian painava. Toisaalta, eipä tarvitse heti olla vaihtamassa kuulaa painavampaan, kun tämä tarjoaa haastetta ihan tarpeeksi.

Minä en saa tehtyä tällä kunnollista jalkatreeniä, kun sellaisiin kyykkyihin tämä on aivan liian pieni paino ja sitten niissä liikkeissä, mitkä kohdistuu myös jalkoihin, kunto loppuu yleensä selästä ja käsistä kauan ennen kuin jalkalihakset edes huomaavatkaan, että tässä tehdään jotain. Mulla on kyllä kehossa kauhea lihastasapainon puute. Supervahvat jalat ja sitten todella heikko keskivartalo ja kohtuulliset käsilihakset.

Tilasin tämän kuulan netistä ja sen mukana tuli sellainen "jumppadvd". Eli aina kun teen kahvakuulatreenin, kytken ipodin tietokoneen kaiuttimiin ja valkkaan sieltä treeni-soittolistan ja laitan sitten dvd:n pyörimään kannettavalle niin, että se on äänettömällä. Ja sitten vaan yritän parhaani mukaan tehdä perässä. Liikkeitä on 13, yhtä liikettä tehdään (lue: yritetään tehdä) minuutin ajan ja sarjoja on kaksi. Eli ensin kaikki liikkeet läpi ja sitten kaikki liikkeet läpi uudestaan. Alkuverryttelyineen tähän menee 37 minuuttia. Aina liikkeiden välillä on sellainen juttu, missä näytetään, mikä seuraava liike tulee olemaan ja mihin lihaksiin se vaikuttaa. Esimerkiksi aivan killeriliike, joka tappaa keuhkot ja suurimman osan lihaksista, on sellainen jossa kuulaa roikotetaan ensin jalkojen välissä ja sitten se heilautetaan siitä pään päälle. Jalat on mulla ainoat, jotka ei kuole tuohon liikkeeseen. Niin ja tietenkin se käsi, missä kuula ei juuri sillä hetkellä ole, sekin on hengissä. Kunnes tulee sen vuoro.

Siihen nähden miten vaikeaa tämä oli, tulee kyllä tarpeeseen alkaa aktiivisesti tekemään näitä harjoituksia. No pain, no gain!

Sitten ruokatouhuihin:
- aamupala: 250 g rahkaa, noin 1 dl mustikoita ja vähän yli rkl pellavansiemeniä
- lounas: sama kuin eilen, eli fajitakanaa 200 g ja salaattia (jäävuorisalaatti, kirsikkatomaatteja, keltaista paprikaa ja punasipulia)
- iltapala: 1 omena kuorineen ja proteiinijuoma

Tänään oli ensimmäinen päivä, kun herkut kävi mielessäkään. Piti oikein pysyä poissa sellaisten kuvien ääreltä, jossa olisi ollut herkkuja. Minuun pätee sellainen poissa silmistä, poissa mielestä-jutska. Siksi minulla paras tapa välttää herkkuja on jättää ne kauppaan ja olla katsomatta tv:tä. Ei sillä, ei minulla tv:tä olekaan... 

Näin myös viime yönä painajaista, että söin herkkuja ja tämä oli heti alkuunsa pilalla :D Mutta ei kuitenkaan vielä esiintynyt mitään hillittömiä himoja. Yleensä ne tulevatkin vasta siinä viidennen - kuudennen päivän tienoilla. Ja sitten kun noin kaksi viikkoa on pysynyt ruodussa, ne lakkaavat häiritsemästä ja on jopa mahdollista olla samassa tilassa sellaisen ihmisen kanssa, joka syö jotain herkkuja ja pystyy olemaan itse koskematta niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti