maanantai 26. maaliskuuta 2012

Päivä 8

Tein nyt tuonne tuon välilehden, jonne kirjaan projektin edistymistä. Ensimmäisen viikon saldoksi tuli hurjat 3,7 kiloa pudotusta. Jännä nähdä alkaako tämä tästä tasaantumaan. Teoriassa sen nimittäin pitäisi tasaantua ensimmäisen viikon jälkeen, jolloin kehosta lähtee ylimääräiset nesteet.

Tänään napsin taas menemään näitä ihania lohirullia, kun lohta sai kaupasta puoleen hintaan :)

Päivän murkinat siis kokonaisuudessaan:
- aamupala: 1 dl mustikoita, partista, kermaa ja pellavansiemeniä. (viimeisiä muuten syön niiden kuitujen takia ja ne siis vain ropisevat kehon läpi pysähtymättä matkalla)
- lounas: lohirullia (75 g graavilohta, n.100g savulohituorejuustoa, lehtisalaattia ja tuoretta tilliä) sekä kreikkalaista salaattia (jäävuorisalaattia, fetaa, punasipulia, oliiveita ja kirsikkatomaatteja).
- iltapala: uunissa ollutta leipäjuustoa (n.200 g) ja 1 omena kuorineen.

Tänään piti muuten ihan tosissaan kaupassa miettiä kauan, että mitä ihmettä minä aion syödä tällä viikolla :D Viime viikolla oli niin paljon sitä kaalipaistosta, niin vaihtelua piti saada vaikka se kaalipaistos onkin tosi edullinen ja varsin hyvänmakuinen ruoka. Tässä on sama ikuisuusongelma, mikä on ollut aina, niitä arjessa "pyöritettäviä" ruokia on loppuunsa vain muutama. Karppaamisessa haaste onkin ollut kehitellä uusia ruokia, kun listalta ovat lentäneet kokonaan "makaroonisörsseli", makaroonilaatikko, riisipilahvi, lasagne, "kana ja riisi", maksalaatikko, "perunat ja silli", kalapuikot kermaviilillä ja perunoilla... näin mainitakseni niitä ruokia, mitä olen suurimman osan elämästäni syönyt.

Tilalla ovat sitten olleet kaalipaistos, kanateriyakiwokki (mitä luvassa myöhemmin tällä viikolla) ja erilaiset kombinaatiot liha/kala/kana + salaattia. Ja kaikkein uusin siis tämä lohirullajuttu, missä on jo vähän yritystä olla soveltavampi. Mutta mihinkään ei pääse siitä, että pitää hyvinkin pian taas testata jotain uutta, että laajenisi "pyöritettävien ruokien lista".

On muuten ollut hyvä idea tehdä salaattia aina kerrallaan tuollainen isompi rasiallinen, niin sitä on sitten helppo kasata siihen lautasen reunalle. En tunnustaudu laiskaksi ihmiseksi, eikä karppi voi ollakaan, koska karppi tekee hirveästi ruokaa itse alusta alkaen, mutta myönnän että aavistuksen verran enemmän tulee syötyä sellaisia juttuja, jotka vaan voi napata jääkaapista. Siksi nämä terveellisetkin valinnat kannattaa pitää "helposti napsaistavilla".

Yleisesti ottaen ruokavaliostani on todettava, että yritän pitää mukana mahdollisimman suurta määrää kasviksia, koska ne ovat terveellisiä ja vähäkalorisia. Ja jos joku nyt ihmettelee, että täältä puuttuu kokonaan kanamuna ja pekoni, niin siihen on todettava, että tuntuu, että söin kyllä itseni niistä vähäksi aikaa irti syksyllä :D Siis oikeasti, mikään ei laihduta tehokkaammin kuin iltapalana 2 kananmunaa ja pari siivua pekonia, mutta siihen kyllästyy tosi äkkiä, jos siitä ei erityisen hirveästi pidä. Ja minä en pidä siitä erityisen hirveästi. Verrokkina esimerkiksi aamupalani, joka on aamusta toiseen sama ja josta pidän hirveästi.

Tänään kävi jo vähän enemmän mielessä herkut. Odottelinkin, että milloin se sieltä tulee :D Mutta täytyy sanoa, että tää blogin pitäminen aiheesta hillitsee hyvin himoja, kun eihän tänne nyt kehtaa kirjoittaa, että joo, söin tänään muuten x määrän suklaata, jos ei ole mitään erityistilannetta. Ajatukseni oli siis että erityistilanteissa voisin joustaa hieman, eli siis syödä niissä jotain "kiellettyä" mutta kohtuudella, mutta tässä on nyt niitä erityistilanteita vaikka muille jakaa, joten joudun sanomaan nyt ei, jopa erityistilanteissa. Eli tavallaan otan nyt itseltäni pois sen tekosyyn "olisin mä muuten, mutta ku tähän nyt sattui kauheasti kaikkia kissanristiäisiä". Pysyvää elämäntapaa ei voi luoda, jos on siitä koko ajan poikkeamassa milloin milläkin tekosyyllä. 

Liikunnan suhteen pidin tänään välipäivän.

3 kommenttia:

  1. http://karppaus.info/resepti/

    tuolta sivulta löytyy ihan kiitettävästi noita karppi-ruokia ihan joka lähtöön. kannattaa käydä kattomassa jos halajat uusia ruokia! :)

    joskus kesällä myös Nissilöillä ollessani tehtiin heidin kanssa karppi-lasagnea (Satun ohjeen mukaan), jossa lasagnelevyt korvattiin kesäkurpitsalla! Kesäkurpitsalasagne ei paljoa poikennut normaalista, mutta oli silti aivan älyttömän hyvää! :)

    -Mari

    VastaaPoista
  2. Kesäkurpitsalasagne on todella hyvää. Meilläkin ruokaan tykästyi ensimmäisellä kerralla sekä mies että lapset. Kannattaa kokeilla.

    - Satu (kummitätisi)

    VastaaPoista
  3. Ja jopa minäki tykästyin siihen, vaikka aluksi vähän epäilinki!

    -Mari

    VastaaPoista