lauantai 24. maaliskuuta 2012

Päivä 6

Selvittiin kunnialla tästäkin! Jee, two down, one to go. Siis tälle viikolle :D 

Tänään oli sikäli spesiaalimpi päivä, että tänään mulla oli ystävä visiitillä, joten ohjelmassa oli haaste nimeltä "selviydy tilanteesta, jossa itse olet kahvittelijana". Periaatteessahan, jos näitä sattuis tosi harvoin, niin voisi tällaisissa tilanteissa joustaa, mutta mulla on nyt ankara putki päällä näitä tilanteita. Viime viikolla oli isän 50-vuotissynttärit, alkuviikosta olin itse kaverilla kylässä, nyt oli tämä, ensi viikolla on ystäväni syntymäpäivä ja siitä viikon päästä omat valmistujaiseni. Että hip hei. Helppoa painonhallintaa ja silleen. Tosin on todettava, että isän synttäreistä selvisin 1 palalla voileipäkakkua, kaverilla vierailusta 1 pullasiivulla ja 1 suklaapalalla ja tästä päivästäkin 1 jäähdykkeellä ja ehkä kourallisella macadamia-pähkinöitä.

Päivän murkinat:
-aamupala: 1 dl mustikoita, luonnonjugurttia tippa, turkkilaista jugurttia loput ja pellavansiemeniä. Kaiken kaikkiaan tilavuus oli siis noin 2,4 dl.
- lounas: lohirullia (75 g graavilohta, n. 100g kylmäsavulohituorejuustoa, lehtisalaattia ja tilliä) ja salaattia (jäävuorisalaattia, keltaista paprikaa, punasipulia ja kirsikkatomaatteja)
- välipala: 2,5 dl jäähdykettä (sis. maustamatonta ja rasvatonta rahkaa, ingmanin maustettua omena-kaneli-rahkaa ja valion vanhan ajan vanilja-kastiketta) ja kourallinen macadamia pähkinöitä (Mika, kokeileppas näitä!)
- iltapala: proteiinijuoma (1 dl proteiinijauhoa, 3 dl rasvatonta maitoa) ja 1 omena kuorineen

Ai niin joo, nyt pitänee mainita, etten listaa näihin syömisiin vettä enkä teetä. Tee menee mustana ja vedessä ei muutenkaan ole kaloreita, joten siksi jätän ne mainitsematta. Vettä menee kuitenkin runsaasti joka päivä ja teetä silloin tällöin kupponen. Muita juomia en juo. 

En tiedä näkyykö se tuosta syödystä ruuasta, mutta yritin siis ottaa huomioon sekä lounaalla että iltapalalla sen, että päivään mahtui ylimääräinen herkutteluhetki. Tuosta jäähdykkeestä onkin todettava, että jos siellä on joku normaalia ruokavaliota noudattava, joka haluaa tarjota kahvipöydässä karpille jotain, niin tämä jäähdyke on hyvä vaihtoehto makeaksi jutuksi. Suolaisena puolestaan paras lienee leipäjuusto.

Minä tein jäähdykkeen siten, että laitoin sekaan yhden purkin maustamatonta rahkaa, 2 purkkia omena-kaneli-rahkaa ja sitten määrän x tuota vaniljakastiketta. Oikeasti sen määrästä mulla ei ollut hajuakaan, kunhan mulautin sitä astian pohjalle ja mietin, että riittääköhän tuo :D En vaahdottanut vaniljakastiketta, kun ajattelin, että nuo rahkat ovat kuitenkin niin tönkköjä ja sekoitus on kuitenkin yön yli pakastimessa, niin eiköhän se jähmety.

Kyllä se sitten muuten jähmettyikin ja koska unohdin sen liian kauaksi aikaa pakkaseen, me sitten jouduttiin syömään se noista kipoista (ylempi kuva), vaikka alkuperäinen ajatukseni olisi ollut, että oisin kumonnut tuon kipon tuolle lautaselle. Maku oli oikein hyvä, mutta kummallakin meni tuon 2,5 dl annoksen syömisessä noin tunti. Oli sen verran jäässä. Toisaalta, oikein hyvä seurusteluruoka. Ei voi ottaa kerralla paljon, joten pystyy juttelemaan samalla helposti. Niin ja määrästäkin on todettava, että tämä neiti Sherlock tajusi astiat pakkaseen laitettuaan, että ahaa, sehän saattaa muuten laajeta jäätyessään! Eli ihan noin isoa annosta ei ollut tarkoitus tarjota, vaan alkuperäinen tilavuus oli jotain 2,3 dl luokkaa. Eli jos teette, niin jättäkää laajentumisvaraa.

Kun tässä nyt on pienennys operaatio meneillään, niin pyrin parhaani mukaan ottamaan määrässä huomioon sen, että tarjottavaa olisi kohtelias määrä, mutta minulle ei jäisi itselleni mitään myöhemmin syötävää. Ensi kerralla riittänee yksi maustettu rahka ja tuota vaniljakastikettakin tarttis vähemmän, mutta kun sitä ei myydä pienemmissä pöniköissä. Kolmelle ihmiselle kuvassa olevat määrät olisivat varmaan jees, kahdelle siinä oli hieman liikaa.

Illalla suuntasin sitten äidille saunomaan, kuten yleensä on lauantaisin tapamme ja sitten katsottiin amazing race ja terra nova. Olin niinkin fiksu, että otin kotoa eväät mukaan (omenan ja proteiinijuoman), ettei tullut tarvetta syödä mitään sopimatonta. Ja hyvin meni! Jee! 

Liikunnatkin oli kohdallaan, kun kerkesin aamulla kahvakuulailemaan. Se oli vähän helpompaa kuin viimeksi, mutta silti edelleen ankaran rankkaa touhua. Odottelen kovasti, että kunto ja lihakset kehittyis, niin sekin homma helpottuis.

Herkkuja, kiellettyä laatua siis, ei yllättävää kyllä ole vielä tehnyt mieli. Tosin toi jäähdyke käy kyllä täysin herkusta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti