sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Päivät 90 ja 91, kolme kombinaatiota

Huh, toinen viikonloppu juhannushaastetta onnistuneesti takana. Tänään ja eilen ei ainakaan ole tullut tehtyä vääriä juttuja ja huomenna sitten näkee, mikä on vaa'an tuomio. Juhannushaastetta jäljellä enää 4 päivää, yllättävän nopeasti tämä aika on loppuunsa mennyt. Tässä saakin seuraavaksi alkaa pohtimaan juhannusta. 

Vietän sen nimittäin setäni mökillä saaressa ja meitä on siellä ainakin 9 ja siellä on vain pieni jääkaappi. Ja karpin ruuathan on lähes kokonaan jääkaapissa säilytettäviä, joten vaikeaksi menee. En tietenkään vaadi mitään erityiskohtelua, kun vieraaksi menen, joten syön tasan sitä mitä muutkin syö. Todennäköisesti pääruuilla onnistuu karppailemaan, ku ainakin aiempina vuosina tarjolla on ollut esimerkiksi tortilloja, niin niistähän voi jättää syömättä sen lätyn ja ottaa vaan täytettä.

Mutta sitten mä mietin, että niin joo, viljat. Aamupalat. Mä tuun viljasta niin kipeäksi, että sitä ei parane syödä ollenkaan, jos vaan vaihtoehtoja on. Joten mä aattelin, että otan mukaan omenoita ja proteiinipatukoita (joita ei kumpiakaan tartte säilyttää jääkaapissa) ja syön sitten niitä aamupaloiksi. Ei viitsi tuollaisissa "ei-kaupunkioloissa" tulla kipeäksi. 

Launtaina söin:
- aamupala: 1 dl vadelmia, partista, vähän kermaa
- lounas: annos lassakaa
- välipala: 75 g kylmäsavulohta
- iltapala: mansikoita, kirsikoita ja valkohomejuustoa

Sunnuntaina söin:
- aamupala: 1 dl mustikoita, partista, vähän kermaa
- välipala: cappuccino
- lounas: kebab salaatilla
- iltapala: vähän juustoja (edamia ja mustapekka-kermajuustoa) ja macadamia-pähkinöitä

Tästä kebab-hommasta pitääkin näyttää varsin paljon puhuva kuva: 

Tää perheen kesken ruokailu on nimittäin aika vitsi nykyään. Tää on noutoruokaa, mutta kuvaa silti tilannetta erittäin hyvin. Minä olen karppi ja syön vihanneksia + liha/kala/kana. Äiti on vegetaristi eli syö vihanneksia + peruna/riisi/pasta/viljat. Veli ei vapaaehtoisesti syö "pupujen ruokaa, koska kasvaa pian luppakorvat ja torahampaat" ja hänen ruokansa ovat liha/kala + peruna/pasta/viljat. Kebab-paikan myyjä vähän muuten naurahti noille meidän ruuille :D Eikä ihme. Naurattaa ne muakin. 

Ja silloin kun syödään kotona, tarkoittaa se pääsääntöisesti kolmen eri ruuan valmistamista. Tai no, mulla ja äitillä on monesti yhteinen salaatti, äitillä ja veljellä saattaa olla yhteiset hiilarihötöt (paitsi jos äiti syö riisiä, ku veli ei syö sitä) ja mulla ja veljellä saattaa olla yhteiset proteiininlähteet, mutta ei aina, koska mä syön kanaa ja veli ei.

Sitten loppuun vielä viikon liikunnat. Juoksupainotteista on, ku päätin, etten ota stressejä niistä kahvakuula-treeneistä. Liikunnallisesti viikon kohokohta oli tietenkin tuo 12 km juoksulenkki, joka oli siis ennätykseni matkan pituudessa.

Ensi viikolla meneekin sitten kolme päivää saaressa ja mahdollisesti on yksi päivä matkustamiseen, jos mun pitää lähteä tekemään niitä testejä siihen työpaikkaan liittyen jollekin toiselle paikkakunnalle.

Sitten siinä on vielä vaarin 70-vuotissynttäritkin, niin hässäkkää piisaa, joten saa nähdä, miten käy liikuntojen.

Huh, että nyt on sellainen sauma, ettei kiinnosta yhtään tää "en tiedä tarkalleen mikä päivä ne testit on". Se potentiaalinen työnantaja siis soittaa mulle alkuviikosta ja oon alustavasti ilmoittanut, että voin osallistua testeihin aikavälillä maanantai-torstai. 

Täytyy todeta, että tää elämä on taas laatua "ei pitkään aikaan mitään muuta kuin kotona kököttämistä, mutta sitten yhtäkkiä hommaa ja touhua on senkin edestä ja kaikki tietenkin lähes yhtä aikaa". Mahdollisesti alkavalla viikolla siis Helsinkiin tai Ouluun, viikonloppuna saareen ja viikon päästä tiistaina veljen kanssa Ouluun. Jos se tällä kertaa olis sellainen mukava "kierrellään kaupungilla"-reissu, eikä sellainen "minä kärvistelen koko päivän työhaastattelussa ja veli kärvistelee sen saman ajan yliopiston kirjastossa kuollen tylsyyteen".

2 kommenttia:

  1. selitin muuten äitille sun ruokailustas ja koitetaan miettiä semmoset ruuat mitä säkin pysyt syödä :) kaikki "pääruuat" ja iltapalat on jo ok, mutta aamupala on se ongelma, mutta eiköhän siitäkin selvitä :))

    -Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vastaan tuonne fb:n puolelle niin näet nopeammin :)

      Poista