lauantai 12. toukokuuta 2012

Päivät 54 ja 55

No niin, nyt on tullut oltua taas pari päivää ruodussa. Ja huomenna onkin sitten äitienpäivä. Viikon taktiikka eli pudota viikolla sen verran, että jäisi miinukselle vaikka sunnuntaina tulisikin plussaa is working good so far. Oon tällä hetkellä hurjat - 1,7 kiloa miinuksella suhteessa maanantaihin :) 

Mitä tässä on sitten tapahtunut, kun näin hyvin mennyt, vaikka viikkoon on jopa ennen äitienpäivää sisältynyt 3 herkkupäivää (1 jäätelö, 2 päivänä suklaata)? Noh, ensiksikin kyse voi olla siitä, että alitin alkuviikosta sen painon jossa jumitin about koko viime vuoden. Minä ja eräs biologiystäväni olimme molemmat törmänneet jossain väitteeseen, että keho pysyy hanakasti siinä painossa missä se on ollut kauan. Tällaisesta painosta ylipäästyään homma saattaa helpottua. Ja siltä tää näyttäis toistaiseksi, joten se on mahdollinen selitys. 

Isä heitti, että kun liikunta rikkoo lihaksia ja lihasten korjaamiseen tarttee nestettä, niin ne lihaksiin kertyneet nesteet aina välillä humpsahtavat pois. Yleensä välipäivien kohdalla. Tämäkin on mahdollista, mutta en itse pidä sitä todennäköisenä, koska ei ole ollut välipäiviä. Maanantaina oli luontopolkutassuttelu, tiistaina kahvakuulatreeni ja illalla toinen luontopolkutassuttelu, keskiviikkona liikunnasta välipäivä mutta silloin siivosin kämpän, torstaina intervallijuoksu ja tunnin pyöräily, perjantaina taas kahvakuula ja aika paljon pyöräilyä ympäri kaupunkia kun piti hoitaa asioita ja tänään ensimmäinen kunnon "en tehnyt mitään fyysistä päivä". 

No sitten on se, että oon kieltämättä liikkunut tällä viikolla paljon, koska varsinaisten kuntoliikuntojen päälle on sattunut paljon arkiliikuntaa eli siivouspäivä ja pyörällä paikasta toiseen sinkoilemista. Tällä viikolla ei myöskään ole mennyt ollenkaan maitoa sellaisenaan. Ja sitten oon mielestäni syönyt tällä viikolla aika reippaanlaisesti. Eli veljeni teoria "liiku vähän enemmän ja syö vähän enemmän" saattais myös pitää paikkaansa. 

Joka tapauksessa huima edistys, en valita :)

 Perjantain ruuat:
- aamupala: 1 dl marjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustaherukka), partista, 1 tl kookosöljyä
- lounas: kinkkukiusausta (kesäkurpitsaa, sipulia, kinkkusuikaleita, ruokakermaa, creme bonsour pippurimix cuisinea, aurajuustoa)
- iltapala: omena kuorineen

Lauantain ruuat:
- aamupala: 1 dl vadelmia, partista, kookosöljyä
- lounas: kinkkukiusausta, 10 g tummaa suklaata
- iltapala: valkohomejuustoa, aurajuustoa ja macadamiapähkinöitä

Kinkkukiusauksesta pitääkin todeta, että ylivoimaisesti parhaan makuinen karppiruoka so far. Siis aivan sairaan hyvää! Ja miettikää kaloreiden kannalta, kun kesäkurpitsassa on vaan 18 kcal / 100 g! Ja toi maistui aivan samalta kuin mitä ois maistunut kinkkukiusaus perunoilla valmistettuna! (se näyttäisi myös identtiseltä, jos olisin poistanut kesäkurpitsasta kuoret)

Minä rakastan kesäkurpitsaa! Se ei maistu yhtään miltään jos muut osaset maistuu voimakkailta, joten sitä voi käyttää perunan ja pastan korvikkeena ilman makueroa ja vähemmän kaloreita ois ehkä vaan jossain kurkussa ja salaatinlehdissä. Täydellistä laihdutusruokaa, kun on kevyttä tinkimättä mausta.

Suosittelen kyllä kaikille, jotka karppaavat ja myös niillekin, jotka haluavat arkeensa hyvänmakuisia kevyitä vaihtoehtoja. Tää kun on laatikkoruoka ja paranee vaan lämmitettäessä niin yhdestä vuuasta riittää ainakin mun tapauksessa ruokaa 4 päivälle ja jos olisin töissä, niin tätä ois myös kätevä ottaa lounasevääksi työpaikalle. 

Kinkkukiusaus a'la Karppi

300 g kinkkusuikaleita
400 g sipulia 
1 iso kesäkurpitsa
1 creme bonsour cuisine pippurimix
3 dl ruokakermaa (tää on "noin-määrä", mä en varsinaisesti edes mitannut, mutta purkki oli 5 dl ja sitä jäi ja tuohon tuli laitettua liikaa. Oikean kerman määrän löytänee kokeilemalla)
puoli pakettia aurajuustoa

1. Uuni lämpiämään 200 asteeseen ja sillä välin pilkot kesäkurpitsan suikaleiksi. Suikaleet vuokaan ja päälle suolaa. Vuoka uuniin noin 15 min ajaksi.
2. Sekoita kulhossa cuisine, ruokakerma ja murennettu aurajuusto. 
3. Ota vuoka uunista, kaada nesteet pois ja lisää kesäkurpitsan joukkoon kinkkusuikaleet ja sipulit ja sekoita. 
4. Kaada päälle kerma-cuisine-aurajuusto-seos ja sekoita.
5. Paista 200 asteesssa tunti ja sekoita seosta puolessa välissä.

Tärkeä huomio: koska cuisine on pippurimix ja aurajuusto luonnostaan voimakassuolaista, tää ei tartte muita mausteita. Ollenkaan ja lopputuloksessa ainakaan minä en edes maistanut aurajuuston makua, joten suosittelen aurajuustoa kammoaviakin kokeilemaan. Ja jos ei maistu, niin tuokaa mulle, mä voin syödä teidän puolesta ;)


Tartteeko muuten mainitakaan, että tällä viikolla kun paino on ollut syöksykierteessä, mä oon syönyt pääruokina vaan lassakaa, kaalipaistosta ja tätä kinkkukiusausta? Oman kokemukseni mukaan mulla paino tippuu parhaiten syödessäni näitä ruokia. Pitää joskus ottaa asiakseen laskea niiden kalorit, mutta veikkaan, etteivät hirmuiset ole ja maku on jokaisessa aivan ihana. 

Mun mielestä tällä kertaa yksi ehdoton onnistumisen avain onkin se, että oon ottanut arkiruokavaliooni näitä uusia keveitä ruokia aiempien lasagnen, makaronilaatikon ynnä muiden sellaisten tilalle. Eli jos joku koittaa pudottaa painoaan, niin kehotan ehdottomasti etsimään sellaiset itseä miellyttävät kevyet ja hyvänmakuiset ruuat arjessa pyöritettäviksi.

1 kommentti:

  1. Mäkin rakastan kesäkurpitsaa! En ymmärrä, miksei suomalaiset tajua tämän kasviksen ihanuutta. Käytän sitä ihan kaikessa. Musta on ihan uskomatonta, että keskimääräisesti suomalainen syö kesäkurpitsaa 300 g vuodessa. Mä syön saman verran viikossa. Toinen tajuton juttu on, että niin monen mielestä se on pahaa ja ällön makuista, vaikka se ei ole ollenkaan voimakas tai ärsyttävän makuinen. :D

    VastaaPoista