keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Päivät 72 ja 73

Huh hei, helpotus! Vatsa alkoi eilen toimia ja painokin tippui vuorokaudessa sen myötä yli kilolla. En tiedä auttoiko vesi vai rasvan lisääminen vai molemmat, pääasia että toimii. Mutta lääketieteellisesti mielenkiintoista: 7 päivää kestäneestä ummetuksesta päästiin ilman kuitujen lisäämistä. Karpeilla tää fysiologia tuntuu toimivan jotenkin eri tavalla. Normiruokavaliolla olevalla ummetukseen auttaa vesi ja kuidut, karpeilla näemmä vesi ja rasva. Karppifoorumillakin jokainen huutelee rasvan perään, kun joku mainitsee ummetuksen.

Kun kerran samaa ruokavaliota vuosia noudattaneiden ohje oli, että rasvaa lisää, niin väsäsin sitten ruokaa, jossa oli enemmän rasvaa. Syntyi uusi kokeilu nimeltä bearnisekana. Lopputulos on jotain keiton ja kastikkeen väliltä ja sisältää kanaa, kesäkurpitsaa, punasipulia ja neulapapuja. Ja nuo tietysti kirjaimellisesti ui bearnisekastikkeessa. Kupista lusikalla syötävä ruoka. Maku ei nyt ihan paras mahdollinen, ois varmaan pitänyt itkettää kesäkurpitsat erikseen jossain muualla ja jättää sörkkäämättä yhtä maustetta sekaan, mutta tämä kävi nyt "ummetuslääkkeestä" ja piti myös hyvin nälkää suuren rasvapitoisuutensa takia. 

Tiistain ruuat siis:
- aamupala: 1 dl mustikoita, partista, pellavansiemeniä ja 1 tl kookosöljyä
- lounas: annos bearnisekanaa
- iltapala: proteiinijuoma maitoon, omena kuorineen ja 10 g tummaa suklaata

Keskiviikon ruuat:
- aamupala: 1 dl mustikoita, partista, pellavansiemeniä ja 1 tl kookosöljyä
- lounas: annos bearnisekanaa
- iltapala: proteiinijuoma maitoon ja päärynä

Tänään tuli myös mukavaa välitietoa potentiaaliselta työnantajalta. Rekryprosessissa nyt kestää hieman, mutta mun tekemä tehtävä oli alustavasti parempi kuin muiden ja koska työhaastattelukin meni upeasti, niin mä oon vielä toistaiseksi tosi vahvoilla. Pitää toivoa, ettei ne muut pääse kirimään. 

Kun päivän hommat on olleet tehtyinä, oon viimeisen ehkä viikon ajan istahtanut iltaisin tämän ääreen. Tulen ja jään laulun viides kirja. Se on siis viimeinen kirja, mikä on kirjoitettu sarjasta, jonka pohjalta tv-sarja Game of Thrones on tehty. Kirjoja pitäis kaikkiaan tulla 7. 

Tää on tällainen lähes 1000 sivuinen järkäle ja sen läpi kahlaamisessa on mennyt hetki aikaa, koska kieli on tällä kertaa englanti. Luin aiemmat osat suomenkielisinä. Mutta ah, onko mitään parempaa, kuin istahtaa päivän työt tehneenä illalla hyvän kirjan ääreen? Ja voi, odotan tuskaisena että joku muukin lukis nämä, niin vois keskustella näistä. Uskomaton juoni! Siis se mitä siinä tv-sarjassa on tähän mennessä tapahtunut, se ei oo mitään niiden käänteiden rinnalla mitä siinä vielä tulee tapahtumaan. Mä niin haluaisin jutella tästä, mutta ei voi, ku niin moni katsoo sarjaa ja aikoo lukea kirjat, joten ei voi pilata heidän iloaan.

Sellaisia turinoita näistä parista päivästä. Eipä tämä työttömän elämä niin jännää oo, että hirveästi olisi raportoitavaa. Ja tällä hetkellä tähän elämäntapamuutokseenkaan ei liity ihmeempiä, kun kerran ummetuksesta päästiin ja homma etenee taas.

5 kommenttia:

  1. Kiva kun löysin tämän blogisi! On hauska seurata painonpudotusurakkaasi, varsinkin kun itsekin olen mallia "pallo" ja pudotettavaa se 25-30 kiloa. Lueskelin tuossa hieman vanhempiakin tekstejäsi ja mieleeni tuli, että tuolla pinkin värin suosimisella voisi olla yhteyttä tähän painonpudotukseenkin. Minulla oli piiitkä pinkki kausi vuosia sitten. Pinkkiä pitävä ihminen kaipaa rakkautta (myös rakkautta omaa itseä kohtaan) ja nyt kun et saa "rakastaa" itseäsi enää syömällä, saattaa tuo pinkki väri paikata sitten sitä puutosta. Mutta pinkki sopii sulle tosi hyvin! Saanko kysyä, kuinka paljon sulla on matkaa vielä tavoitteeseen?

    pallo vm.-71

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vain seurailemaan :) Mielenkiintoinen teoria tuosta pinkistä. Mä itse aattelin, että taustalla on jotain, ku oon käyttänyt niin kauan lähes pelkästään mustaa, että nyt värit kiehtoo. Pinkin lisäksi tällä hetkellä erityisesti turkoosi :)

      Matkaa olis näin alustavasti vielä jäljellä noin 27 kiloa. 25 kiloa on matkaa normaalipainon ylärajaan, mutta pitää sitten siellä loppupuolella katsoa pikemminkin peilistä, että mikä on järkevä paino :) Kyllä mä sen kuitenkin yritän heivata sinne normaalipainon puolelle.

      Poista
  2. Musta on jännä väri; sitä joko inhotaan tai rakastetaan. Olen itse niin vaalea, että musta ei oikein käy tai sitten täytyy olla aika sotamaalaus naamassa = ). Turkoosi värinä liittyy kommunikaatioon ja itseilmaisuun, äitisuhteeseen...ehkä tiesitkin jo tämän. Vois kuvitella, että turkoosia nyt tarvitset kun haet itsellesi työpaikkaa ja pääset haastatteluihin. Onhan juristin ammattikin pitkälti lienee puhumista ja kommunikointia, vai mitä?

    Mä olen laihduttajana niitä, jotka joka maanantai aloittaa...arvaapa kuinka monta maanantaita on jo mennyt? Pitäisiköhän aloittaa tällainen blogi tsemppariksi projektiin?

    pallo vm-71

    VastaaPoista
  3. Juristin ammatti ei mitään muuta olekaan kuin asioiden sumplimista ja ainakin puolet siitä tapahtuu puhumalla :D

    Varmaan aika monta maanantaita :D Mäkin oon elämässäni niin monta kertaa aloittanut ja lopettanut, nyt on ensimmäistä kertaa sellainen fiilis, että hei, mä voin jopa onnistua.

    Tää blogi on kyllä ollut hyvä itselleni, koska tämä eliminoi juurikin sen kesken lopettamisen. Ei tänne kehtaa tulla sanomaan että joo, en jaksa enää. Ja toinen tärkeä juttu on ollut se, että oon ollut tänne 100% rehellinen ja myös kertonut tästä blogista suurimmalle osalle mun perheestä, suvusta ja lisäksi lähimmille kavereilleni. Tiedän että monet tietää tästä ja tilastojen mukaan tätä seurataankin.

    Ja kolmas on sitten se, että tällä kertaa mä oon valmis luopumaan asioista. Eli ts. valmis luopumaan mättö-mittaluokkaan paisuneista herkkuhetkistä ja yrittämään elää oikeasti sitä elämää, mitä normaalipainoiset elää :)

    Joten, mieti haluatko muutosta niin paljon, että oot valmis luopumaan niistä jutuista, mitkä teki sinusta pallon? Ja onko sinulla pitkäjänteisyyttä tehdä tällaista blogia? :) Jos vastaus molempiin on kyllä, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen.

    Työlästä tää on, mutta palkitsee sitten siinä, että ei voi jättää kesken ja homma tuntuu etenevän kohtuu hyvin.

    VastaaPoista
  4. Heips! No niin, taas on maanantai = ). Rustasin blogin, jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa joskus http://pallokaloja.blogspot.fi/

    pallo vm-71

    VastaaPoista