keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Päivät 30 ja 31

Tiistaina oli ruuallisesti oikein "kermapersepäivä". Käydessäni maanantaina kaupassa, löysin nimittäin naudan ulkofilepihvejä myytävän 50 % alennuksella, joten sellaisia tarttui mukaan. Lisäksi illalla oli vielä subwayn salaatti ja 200 g karkkeja sekä Hercule Poirot -leffa äidin kanssa. Oikein mukava lopetus päivälle, joka alkoi vähän ihmeellisissä merkeissä 3 tunnin yöunien jälkeen.

Kokonaisuudessaan tiistain ruuat:
- aamupala: 1 dl mustikoita, partista, vähän kermaa
- lounas: naudan ulkofileepihvi 150 g, maustevoita, rucolaa, jääsalaattia, fetaa ja vähän valkosipulisalaatinkastiketta
- illallinen: subwayn salaatti (kanateriyakia, juustoa, jäävuorisalaattia, paprikaa, suolakurkkua, oliiveja, sipulia, jalopenoja ja southwest-kastiketta) ja 200 g irtokarkkeja.

Tää oli nyt sitä kohtuuden etsimistä, mitä tulee noihin karkkeihin. Vaikka pääsääntöisesti pyrinkin olemaan ilman herkkuja, tarkoitus ei kuitenkaan ole olla loppuelämää ilman niitä vaan etsiä kohtuus. Niin määrän osalta kuin myös syöntikertojen tiheyden suhteen. 

Mun on ihan pakko todeta, että en ymmärrä miten tuo kasa voi muka painaa 200g? Että oliko siinä kaupan vaa'assa joku vika vai mitä? :D No, tuon kuvassa olevan kasan karkkia mä söin. 

Henkilövaaka sitten tänä aamuna antoi suoraa ja välitöntä palautetta mässäilystä, + 400 g. Tästä näkee sen, että on ihan tervettä käydä joka päivä vaa'alla. Jos ei kävisi, jäisi se palaute saamatta ja sitten sitä vaan mässäisi menemään ajatellen "no tää on näin pieni, ei tällä oo väliä". Kaikella on väliä. Etenkin kun jos asioita toistaa monta kertaa. Ehkä elämänmittaisesti ajatellen sitä voisi suoda itselleen kerran viikossa jonkun kohtuullisen herkkuhetken. Näin laihdutusaikana varmaan pitäis pyrkiä pitämään se siinä kerran kahdessa viikossa.

Tänään syömiset puolestaan olivat:
- aamupala: 1 dl mustikoita, partista, vähän kermaa ja pellavansiemeniä
- lounas: 150 g naudan ulkofilettä, maustevoita, rucolaa, jääsalaattia, fetaa ja valkosipulisalaatinkastiketta
- välipala: kuppi teetä ja 10 g tummaa suklaata (mä en varsinaisesti laske näitä herkutteluksi, vaikka tässä oonkin nyt monena päivänä ottanut yhden palan tummaa suklaata. Pitää poissa isompaa suklaakatastrofia, joten se on täysin sallittu.)
- iltapala: nektariini + proteiinijuoma

 Pitikin mainita vielä noista kasviksista, että vaihtelua siis oli tarkoitus saada. Sitä tulee niin helposti ja kauan syötyä jotain jäävuorisalaatti-paprika-pohjaista kombinaatiota, että ihan hyvä välillä syödä jotain muutakin. Sama homma hedelmissä. Omenoita on tässä mennyt siihen malliin, että tälle viikolle nappasin kaupasta 3 nektariinia ja 1 päärynän. Ja sitten tuli mieleen, että kuinka kauan sitä tulikaan torpedoitua elimistöään akselilla liha/kana/kala + viljaa + riisiä/perunaa/pastaa? Siis oikeasti suurimman osan elämästäni mä en oo syönyt vihanneksia, sipulia lukuunottamatta yhtään. Sitten marjoja ja hedelmiäkin meni tosi harvoin. Miten mä pysyin hengissä ja terveenä? Tai no, enhän mä kai terveenä pysynytkään, sillä vaikka en sairas ollutkaan, ylipainoa kertyi ja sehän on kehon signaali siitä, että kaikki ei oo nyt kunnossa. Noh, onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä korjata asiaa. Ja mulla elinvuosia on vasta ne 25, joku toinen voisi havahtua tähän esim. 40-vuotiaana.

Liikuntaraporttina, että tänään piinasin itseäni illasta kahvakuulalla. Nyt täriseepi keskivartalo ja käsivarret siihen malliin, että huomenna on hauskaa... Jotenkin kuitenkin meni kevyesti sellaiset isot liikkeet, missä mä yleensä kuolen puolessa välissä. Kahvakuulatreenin ehdoton etu on, että se tehdään sisällä, joten ei paljon tartte välittää säästä. Sen sijaan tälle viikolle tarttis vetäistä vielä yksi intervallitreeni ja mietin, että meneeköhän se taas jossain räntäsateessa? Melkein kaikki viime viikon treenit oli kauheessa koiranilmassa :/  Odottelen oikeasti tosi paljon kevättä. Pitkä syksy oli jees, ku mä pidän syksystä. Lyhyt talvi oli jees, mutta tää pitkittynyt "ulkona on nolla astetta, loskaa, tuulee ja on märkää"-vaihe ei oo häävi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti